Regija
POTPISAN UGOVOR O SURADNJI IZMEĐU PEVECA I GRADA VUKOVARA ZA PUČKU KUHINJU

Pevec i četvrtu godinu osigurao topli obrok za Pučku kuhinju
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
VUKOVAR


Četvrtu godinu zaredom tvrtka Pevec d.d. s Gradom Vukovarom potpisala je ugovor o donaciji na godinu dana u iznosu od 20.000 kuna mjesečno za 2020. godinu, a u svrhu financiranja rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru.


- Zadovoljstvo mi je uvijek doći u Vukovar, ovo je četvrta godina zaredom da Pevec d.d., kao prvi hrvatski trgovački lanac, daje donaciju za ljude u potrebi u Gradu Vukovaru. Osigurali smo 20.000 kuna, tako da je na godišnjoj razini osigurano 240.000 kuna za ovu svrhu. Četvrta je ovo godina, i tako ćemo sa sljedećom godinom sveukupno uložiti gotovo milijun kuna u ovu svrhu. Meni osobno ovo je najdraži milijun kuna koji darujemo - rekao je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako su prije pet godina pokrenuli projekt Pučke kuhinje u Vukovaru, a koje do tada nije bilo, prepoznajući potrebu sugrađana koji su u takvim životnim okolnostima.


- Ponosni smo što u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije uspjeli osigurati topli obrok za naše sugrađane, a od početka u toj priči s nama je tvrtka Pevec d.d.. Trenutačno usluge Pučke kuhinje koristi prosječno sedamdesetak korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji - rekao je Ivan Penava.


Među onima koji su bili na podjeli hrane bio je Nenad Bošnjak iz Vukovara, koji je istaknuo kako mu Pučka kuhinja mnogo znači, jer bilo je dana kada nisu imali za koricu kruha te zahvaljuje gradonačelniku što je omogućio topli obrok. Istoga je stava i Zlata Šutković iz Vukovara koja ima primanja u visini od samo 1300 kuna, i kad plati režije njoj ništa ne ostane, tako da je primorana dolaziti u Pučku kuhinju.
Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević posjetili su Pučku kuhinju Vukovar gdje su se uključili u podjelu hrane korisnicima. M.K.
Kuhaju 140 obroka svaki dan
‘‘Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije skrbi o socijalno ugroženim osobama na području Grada Vukovara u obliku podjele toplih obroka, i to na dvije lokacije - u Borovu i Vukovaru. Meni je svaki dan kvalitetan, podliježemo svim inspekcijama i zaista su naši korisnici zadovoljni. Željela bih pozvati sve donatore da se uključe u akciju pomoći Pučkoj kuhinji, jer je, nažalost, sve manje donatora. Trenutačno kuhamo 140 obroka dnevno, odnosno 70 u Vukovaru, i 70 u Vinkovcima‘‘, rekla je Renata Keškić, voditeljica Pučke kuhinje Vukovar i Vinkovci.
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike