Sport
STIŽE RADO VIĐEN GOST

Ulog je velik, bijelo-plavi ovaj susret moraju dobiti
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Osijek je ove jeseni oba puta svladao Slaven Belupo, a pobjeda u Koprivnici ostala im je jedina ovosezonska na gostovanjima

Nogometaši Osijeka jesenski dio sezone zaključit će drugim uzastopnim domaćim susretom. Nakon što su u prošlom kolu "natovarili" Lokomotivu, za kraj će im na noge doći, statistički gledano, idealan suparnik - Slaven Belupo.

Nije bilo tako davno kada su Koprivničani predstavljali bauk za bijelo-plave, bez obzira na to gdje se igralo. No, unatrag pet godina slika se okrenula za 180 stupnjeva. Toliko je vremena prošlo od posljednje utakmice u kojoj je Osijek poražen od koprivničkog sastava na svome terenu.

Stiže mušterija, ali...
Bio je 7. prosinca 2014. godine, a Slaven Belupo slavio je s 3:2. Nakon toga na osječkom stadionu odigrano je točno deset utakmica u kojima su Osječani zabilježili šest pobjeda i četiri remija. Ima još jedna zanimljiva stvar u toj statistici. Naime, u sezoni 2017./18. Osijek je dvaput na svom terenu svladao Slaven Belupo, a prošle sezone susreti u oba navrata završili su bez pobjednika. Ako ćemo pratiti takav ritam onda je sad opet na redu sezona u kojoj će Osijek zabilježiti obje pobjede. Pola posla na tom putu već je obavljeno, jer su Koprivničani svladani na samom početku prvenstva s 2:0. Nedjeljna pobjeda imala bi veću vrijednost s obzirom na ulog koji će za osječku momčad nositi taj susret. Prema svim tim statističkim podacima ispada kako je Slaven Belupo rado viđen gost, ali taj dugi niz pozitivnih rezultata, a ni činjenica da su ove sezone vrlo uvjerljivi u susretima s njima (pobjede od 2:0 i 4:0 nap.a.), ne smije zavarati. Ta pobjeda u Koprivnici (4:0) zabilježena prije dva i pol mjeseca pamti se i po tome što je bila prva prvenstvena koju je Ivica Kulešević vodio u svom drugom mandatu na klupi, ali je ostala i jedini ovosezonski trijumf na gostovanjima. Otad se dosta toga promijenilo u taboru nedjeljnih gostiju osječkog stadiona. Novi je trener, a u posljednje vrijeme su se digli i u formi. Iako je dosta pokazatelja na strani Osijeka, nedvojbeno je kako ga čeka još jedan ozbiljan izazov.

Kulešević miješa karte
Ne sumnjamo kako će Osječani tom susretu pristupiti s najvećom pozornošću, jer bila bi šteta da sada, na kraju, uprskaju sjajni domaćih niz pozitivnih rezultata koji traje od veljače. Bila bi doista odlična stvar kada bi bijelo-plavi kalendarsku godinu uspjeli zaključiti sa samo jednim-jedinim domaćim porazom. Naravno, pobjeda je fluid koji će voditi Osječane u nedjelju, ali pravo je pitanje kakvo će "svjetlo" voditi trenera Ivicu Kuleševića u sastavljanju momčadi? Tim više što će na raspolaganju imati sve svoje igračke snage.

- Vjerojatno će biti manjih kadrovskih promjena u odnosu na susret s Lokomotivom. Bavim se s nekoliko pitanja na koja nije baš uvijek lako pronaći kvalitetan odgovor. Analizirat ću stanje i formu igrača, pa ću odlučiti tko će početi, ali moram naglasiti kako sam iznimno zadovoljan načinom na koji momčad radi na treninzima - kaže trener bijelo-plavih.

Nevažno je koga će trener odabrati, jer za sve je poruka na koji način treba odigrati taj susret ista: Samo jako...

Dalibor Keler
OSIJEK PET GODINA NIJE IZGUBIO DOMA OD SLAVENA
POSLJEDNJIH PET U OSIJEKU
SEZONA 2017./18.

18. kolo: Osijek - Slaven Belupo 2:0

27. kolo: Osijek - Slaven Belupo 3:0

SEZONA 2018./19.

5. kolo: Osijek - Slaven Belupo 1:1

23. kolo: Osijek - Slaven Belupo 1:1

SEZONA 2019./20.

1. kolo: Osijek - Slaven Belupo 2:0
Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike