Sport
ZAVRŠENA LIGA PRVAKA PO SKUPINAMA

Ostatak se Europe trudi, ali vladari su klubovi iz “petice”
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Atletico Madrid kompletirao je (uz Atalantu) popis sudionika osmine finala nogometne Lige prvaka, koji su to osigurali u posljednjem, 6. kolu u skupinama A-D. Zanimljivo je da je prvi put otkada se igra po ovom sustavu (osmina finala u drugom krugu), svih 16 klubova iz Lige "petice".

Madriđani su očekivano slavili protiv Lokomotiv Moskve, a nije ih poremetio ni zapucani kazneni udarac već u drugoj minuti, kada je Kočenkov uz pomoć vratnice obranio pokušaj Trippiera. Nedugo potom Felix je iskoristio drugu najstrožu kaznu, a u nastavku je Felipe potvrdio prolazak svoje momčadi. Vedran Ćorluka igrao je do 69. minute za ruskog prvaka, koji je već ranije znao da će natjecanje završiti kao četvrtoplasirani. U Europskoj ligi na proljeće će zaigrati Bayer, koji nije dočekao pomoć Lokomotiva, ali nije ni ostvario svoj dio posla jer je poražen kod kuće od Juventusa (0:2).

Ivan Perišić igrao je do 86. minute u 3:1 pobjedi Bayerna nad Tottenhamom, s kojom je njemački prvak postao sedmi klub koji je ostvario svih šest pobjeda u skupini. No Bavarci su ostali bez Comana, koji je teško ozlijedio lijevo koljeno te će dugo biti izvan terena. Treće mjesto skupine B pripalo je Olympiacosu, koji je u izravnom ogledu svladao Crvenu zvezdu, a presudili su kazneni udarci. Gosti su svoj zapucali, a Grci u završnici pogodili za nastavak igranja u Europi.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret te postigao treći pogodak Real Madrida u 3:1 slavlju kod Club Bruggea, koji je ostao na trećem mjestu zahvaljujući "petardi" PSG-a protiv Galatasaraya.

- Većim dijelom utakmice igrali smo dobro. Možda u prvom poluvremenu nije bilo toliko tečno, ali u nastavku smo bili znatno bolji. U ovoj fazi natjecanja ne očekujemo lagane suparnike i zadovoljni smo time što smo u ždrijebu osmine finala. Ovo je pravi početak važnog tjedna za nas u kojem nas čekaju Valencia, Barcelona i Athletic - izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije nakon svog prvog ovosezonskog pogotka u Ligi prvaka. G.R.
Rezultati 6. kola i poredak
SKUPINA A: PSG - Galatasaray 5:0 (Icardi 32, Sarabia 35, Neymar 46, Mbappe 63, Cavani 84-11m), Club Brugge - Real Madrid 1:3 (Vanaken 55; Rodrygo 53, Vinicius 64, Modrić 90+1). Poredak: PSG 16 bodova, Real Madrid 11, Club Brugge 3, Galatasaray 2.

SKUPINA B: Bayern - Tottenham 3:1 (Coman 14, Müller 45, Coutinho 64; Sessegnon 20), Olympiacos - Crvena zvezda 1:0 (El Arabi 87-11m). Poredak: Bayern 18, Tottenham 10, Olympiacos 4, Crvena zvezda 3.

SKUPINA D: Bayer - Juventus 0:2 (Ronaldo 75, Higuain 90+2), Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 2:0 (Felix 17-11m, Felipe 54). Poredak: Juventus 16, Atletico Madrid 10, Bayer 6, Lokomotiv Moskva 3.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike