Osijek
NA NOVOM IVANINU TRGU

Čekajući Djeda Mraza,
učenici kitili veliki bor
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Namjera je stanovnike Vijenca Ivana Meštrovića izvući iz zgrada da se vani druže kao nekada

Vijenac Ivana Meštrovića dobio je nedavno obnovljeni, Ivanin trg, a time i ono što je vodstvo Gradske četvrti Tvrđa time zapravo htjelo postići - izvući ljude na ulicu da se druže, prijateljuju kao što se to nekada radilo dok je to naselje nosilo skraćeno kolokvijalno ime “VBK”, koje se i dandanas neslužbeno koristi, iako je naselju mijenjano ime.

Zoran Batnožić, predsjednik GČ-a Tvrđa, kaže nam kako su uz pomoć donatora nabavili božićno drvo i postavili ga na Ivanin trg, da i taj dio grada, bar u njihovu aranžmanu, dobije svečani blagdanski ugođaj, pa su se zbog toga u četvrtak, nakon nastave, na Ivaninu trgu okupili učenici Osnovne škole Vijenac i zajednički kitili bor.

- Samo kratko ću napomenuti da je cilj da se svi družimo umjesto da se otuđujemo jedni od drugih. Stoga smo za Dan GČ-a Tvrđa otvorili trg i već u sklopu tadašnje proslave organizirali veliku fišijadu, koja je izmamila pola Vijenca na ulicu. U tom smislu nastavljamo s aktivnostima na otvorenom koje privlače ne samo stanovnike Vijenca nego i ostale sugrađane u naš kvart. Ovo kićenje bora samo je završnica našeg potenciranja zajedništva koje smo postigli i s najmlađima, jer su djeca radila ukrase za njega zajedničkim snagama. Vijenac je cijeli prekrasan i mnogo je manjih i većih “baza” gdje se ljudi okupljaju ljeti i dok je lijepo vrijeme s raznim aktivnostima, ali ovaj naš novi trg zapravo je novi dnevni boravak za sve nas, a voljeli bismo da on to bude i za mnoge druge Osječane - pojašnjava Zoran Batnožić.

Sljedeći koji će postaviti svoje ukrase na bor su Striborovci, predškolarci dječjeg vrtića s Vijenca, a Batnožić najavljuje nastavak druženja na otvorenom i s dočekom Djeda Mraza, kao i druge blagdanske aktivnosti.

Darko Pejić
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike