Regija
DUJE PODRUG ODLUČIO RAZVESELITI VUKOVARSKU OBITELJ

Najbolji policajac nagradu donirao obitelji Hardi s petero djece
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
VUKOVAR - Vukovarskoj obitelji Hardi donaciju je u Vukovar donio nagrađeni zagrebački kiminalistički inspektor Duje Podrug. Naime, u rujnu su u povodu obilježavanja Dana policije uručene nagrade policajcima koji su riskirali svoj život za druge. Posebnu pohvalu za rad, kao i priznanje policajca godine, zaslužio je inspektor Podrug, koji se na svom operativnom području u Črnomercu zatekao u poslovnici banke i nazočio pokušaju pljačke, koju je spriječio svladavši razbojnike. Zbog požrtvovnosti i hrabrosti, odlukom ministra MUP-a Davora Božinovića, nagrađen je i novčanom nagradom, kojom je, kako je rekao, želio razveseliti vukovarsku obitelj u potrebi. Novčani dar uručen je šesteročlanoj obitelji Hardi, samohranoj majci Kristinki s petero djece, četiri studentske dobi i jedno srednjoškolskog uzrasta.

- Riječ je o zaista inspirativnoj priči i poruci jer se radi o ženi koja je žrtva obiteljskog nasilja, ali je sa svojih 40 godina, unatoč svim nedaćama, završila fakultet, a uz to odgaja i petero djece - rekla je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić. Kristinka Hardi zahvalila je najboljem policajcu na nesebičnoj
pomoći.

- Ne smatram se najboljim operativcem ni policajcem, ali mi je izuzetno drago što nagradu koju sam dobio mogu darovati potrebitima - rekao je Duje Podrug, zahvalivši Gradu Vukovaru za pomoć u ostvarenju njegova nauma. S.B.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike