Osijek
4. MEĐUNARODNI SKUP “EUROPSKI REALITETI - KRETANJA”

U kretanju se zrcali i identitet
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Četvrti je Međunarodni skup Europski realiteti - Kretanja, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu Osijek te pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, jučer svečano otvoren u prostorijama Stare pekare na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi.

Konferencija okuplja 130 sudionika iz deset zemalja koji će tijekom dva dana održati više od 70 izlaganja iz područja kulture, znanosti i umjetnosti te tri plenarna predavanja uglednih gostiju kao što su akademkinja Dubravka Oraić-Tolić, potpredsjednica Matice hrvatske, profesor Antonio Spadaro, voditelj Papine PR službe, te osječki sveučilišni prof. Vlado Obad.

- Kretanja su riječ koja najbolje objašnjava što se na polju umjetnosti, znanosti i kulture danas događa. Puno je novih kretanja u području medija, menadžmenta, kulturne industrije, i ta će nam nova kretanja pokazati na kraju ove konferencije što su noviteti u području djelovanja tih triju sastavnica - rekla je Tatjana Ileš, predsjednica Organizacijskog odbora.

Akademkinja Oraić-Tolić govorila je o kretanju u umjetnosti: "Naravno da je kretanje širi pojam, postoji stvarno kretanje, poput šetnje ili migracija, i simbolično kretanje u umjetnosti, kako su stvarni predmeti ušetali u umjetnost, ponajprije u kolaž, a zatim i u različite performanse, instalacije... Kada govorimo o kretanju, govorimo o našim osobnim, nacionalnim i kulturnim identitetima."
I. Alilović
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana