Osijek
ŠERIĆ U VIKARIJATU

Grad darovao božićnice za dvanaest beskućnika
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Prigodom nadolazećih božićnih blagdana prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić posjetio je Vikarijat gdje je ravnatelju Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Dragi Tukari uručio božićnice za 12 beskućnika koji su smješteni u Domu svetoga Vinka. Riječ je o karticama Zagrebačke banke s 200 kuna za svakog korisnika, kako bi im se bar malo uljepšali predstojeći božićni blagdani.

Grad Osijek jedan je od pozitivnih primjera brige za beskućnike. Naime, krajem 90-ih godina prošloga stoljeća prepoznat je problem ove socijalno vrlo osjetljive skupine građana potpuno marginalizirane u društvu. Na ovaj način, našim sugrađanima u potrebi omogućeni su krov nad glavom, sigurno sklonište, topli obrok i odjeća. Ovakvo osnaživanje možda je pridonijelo smanjenju broja korisnika, jer dio njih uspije pronaći svoje mjesto na tržištu rada te samostalno zarađivati za život.

Šerić je također čestitao djelatnicima Caritasa na javnom priznanju - Zlatnoj plaketi Grb Grada Osijeka, koja je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nadbiskupijskom Caritasu dodijeljena za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti. D.M.
Možda ste propustili...

MIRNA GRGIĆ, DOBITNICA DRŽAVNE NAGRADE ZA VOLONTIRANJE

Kad ti djeca upale lampicu u srcu, nađeš put do dobrote

PROŠIREN VIDEONADZOR JAVNIH POVRŠINA

Grad Osijek zasad uključio 41 kameru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana