Osijek
ŠERIĆ U VIKARIJATU

Grad darovao božićnice za dvanaest beskućnika
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Prigodom nadolazećih božićnih blagdana prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić posjetio je Vikarijat gdje je ravnatelju Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Dragi Tukari uručio božićnice za 12 beskućnika koji su smješteni u Domu svetoga Vinka. Riječ je o karticama Zagrebačke banke s 200 kuna za svakog korisnika, kako bi im se bar malo uljepšali predstojeći božićni blagdani.

Grad Osijek jedan je od pozitivnih primjera brige za beskućnike. Naime, krajem 90-ih godina prošloga stoljeća prepoznat je problem ove socijalno vrlo osjetljive skupine građana potpuno marginalizirane u društvu. Na ovaj način, našim sugrađanima u potrebi omogućeni su krov nad glavom, sigurno sklonište, topli obrok i odjeća. Ovakvo osnaživanje možda je pridonijelo smanjenju broja korisnika, jer dio njih uspije pronaći svoje mjesto na tržištu rada te samostalno zarađivati za život.

Šerić je također čestitao djelatnicima Caritasa na javnom priznanju - Zlatnoj plaketi Grb Grada Osijeka, koja je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nadbiskupijskom Caritasu dodijeljena za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti. D.M.
Možda ste propustili...

NOVINE NA KUĆNOM PRAGU

Vjernost - uz kruh i Glas Slavonije

DIVLJI DEPONIJI SMEĆA U SREDIŠTU GRADA

Razbacana odjeća i obuća, madraci...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku od koronavirusa preminule četiri osobe

2

STOŽER OSJEČKO BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, novih troje oboljelih

3

RETFALAČKI CVJEĆARI UNOSE BOJE U CRNO-BIJELU SVAKODNEVICU

Obitelj Kolarić dostavlja i
optimizam: Zasadi cvijet,
spasi svijet i ostani doma!