Crna kronika
POGINUO U SUHOPOLJU

Udario mopedom u rampu i pao pod kotače vlaka
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Nesreća se oko 4.35 sati dogodila na pružnom prijelazu u Ulici Vladimira Nazora, u Suhopolju

SUHOPOLJE - Pedesetčetverogodišnji vozač mopeda smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, oko 4.35 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Suhopolju. Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu gdje su postavljeni branici, a na mopedista je naletio vlak koji prometuje na relaciji Virovitica - Daruvar.


- Provedenim očevidom utvrđeno je kako se prometna nesreća dogodila kada je 54-godišnjak upravljao mopedom virovitičkih registracija od smjera središta Suhopolja u smjeru Borova, gdje je dolaskom do željezničkog prijelaza s postavljenom signalizacijom i branicima koji su bili spušteni, nastavio daljnje kretanje bez zaustavljanja. Pri tome je tijelom udario u spušteni branik. Prilikom pada s mopeda i nekontroliranog kretanja vozač je završio na tračnicama pruge u trenutku kada je nailazio motorni vlak, pri čemu je došlo do udara vlaka u tijelo vozača i smrtnog stradavanja, dok je moped prošao na drugu stranu pružnog prijelaza. Vozač vlaka nije bio pod utjecajem alkohola - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske.


Smrtno stradali 54-godišnjak treća je osoba poginula na hrvatskim pružnim prijelazima, od sredine studenoga. Naime, u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak 3. prosinca oko 19.30 sati, u Cehovskoj ulici u Varaždinu, smrtno je stradao 62-godišnji muškarac. On je upravljao osobnim vozilom Cehovskom ulicom od Zagrebačke ulice u smjeru istočne obilaznice. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se vozilom zaustavio na prometni znak obveznog zaustavljanja, nego je nastavio kretati se prema pružnom prijelazu.


U tom je trenutku na lijevi bočni dio njegovog vozila naletio putnički vlak kojim je na relaciji Varaždin – Zagreb, upravljao 37-godišnjak. Nakon udara, vlak je nastavio gurati vozilo po pruzi stotinjak metara dalje od pružnog prijelaza. Vozač osobnog vozila preminuo je na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije. Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin. Za vrijeme trajanja očevida, sve do 23 sata, navedena dionica Cehovske ulice bila je zatvorena za sav promet te se odvijao alternativnim pravcima.


Sredinom studenoga u Karlovcu je poginuo 19-godišnji mladić koji je kao pješak neoprezno prelazio preko pruge, izvijestila je karlovačka Policijska uprava. Vlak je na mladića naletio oko 7.40 sati, nedaleko od željezničkog mosta preko rijeke Kupe, uz brzu cestu na ulazu u Karlovac iz smjera Zagreba. O ovoj nesreći policija je obavijestila nadležno državno odvjetništvo.
Sandra Lacić

0,0

promila alkohola pokazao je dreger za strojovođu vlaka
VOZAČICA AUTA LAKŠE OZLIJEĐENA
U nesreći koja se dogodila 17. studenoga jedna osoba bila je ozlijeđena. Zbila se na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Kloštru Vojakovačkom. Policijska uprava koprivničko-križevačka tada je izvijestila da je u predjelu Brezov most putnički vlak naletio na automobil. Pukom srećom vozačica automobila zadobila je lakše ozljede, dok je vozilo potpuno uništeno. Zbog nesreće nekoliko je sati bio u prekidu željeznički promet između kolodvora Koprivnica i Križevci, pa su putnici prevoženi autobusima. Vozačica auta prijavljena je zbog sudara.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi