Crna kronika
EGZEKUCIJA NA ULICI

Riješeno ubojstvo Fistanića u Omišu
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
OMIŠ - Tri muškarca uhitila je u četvrtak ujutro policija na području Šibenika i Omiša zbog sumnje da su 9. studenoga sudjelovali u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu, kada mu je ubojica, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prišao motociklom i kroz prozor mu ispalio više hitaca u glavu.


Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić izvijestila je da su pripadnici interventne specijalne i kriminalističke policije oko 7 sati ujutro u koordiniranoj akciji uhitili tri hrvatska državljanina koji se dovode u vezu s ubojstvom 38-godišnjaka, koje je počinjeno u Omišu. Jedan, 47-godišnjak, uhićen je u Šibeniku, a 34-godišnjak i 46-godišnjak su uhićeni na području Omiša. Naime, 9. studenoga je na Jadranskoj magistrali u Omišu ubijen 38-godišnji Karmelin Fistanić dok je sjedio u parkiranim vozilu sa svojom djevojkom, kada mu je nepoznati motociklist u glavu ispalio više hitaca. Kako neslužbeno doznajemo, u Omišu su uhićeni Jerko Pirić, za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo Fistanića, a koji je bio njegov bivši poslovni partner, te Vlado Zolota koji je navodno pomogao organizirati likvidaciju. U Šibeniku je pak uhićen Stipe Ringwald (47), bivši motociklistički as i česti gost crnih kronika. Policija sumnja da je upravo on ispalio smrtonosne hitce u Fistanića.


O Ringwaldu smo i u Glasu Slavonije pisali nekoliko puta. Tako je 2006., nakon tučnjave u klubu na otoku Hvaru, kada su pretučena dva Britanca, gotovo dva mjeseca bio u bijegu s tadašnjom djevojkom, a uhićeni su u jednom vinkovačkom klubu. Potom je u ožujku 2008., zajedno s vinkovačkim odvjetnikom Darko Zadrom, ranjen hitcima iz pištolja na parkiralištu hotela u Poreču. Osoba koja je ispalila hitce u njih ove je godine oslobođena optužbi, jer je utvrđeno da je postupala u nužnoj obrani. Ringwald je također, zajedno s majkom i dva pomagača 2011. godine osuđen za prodaju marihuane vrijedne 240 tisuća kuna. Uhićeni su u veljači 2010. godine u akciji USKOK-a i šibenske policije koji su pronašli 4,6 kilograma marihuane u kući Ringwaldovih u Šibeniku.
Više informacija o ubojstvu Fistanića, kao i detaljima zahtjevne istrage koja je u konačnici dovela do uhićenja triju osoba, doznat će se na konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj, koja će se održati u petak. M.Bugarić/H
Policijska istraga došla je do identiteta naručitelja ubojstva i osobe koja je ispalila hitce
32

dana trajala je policijska istraga ubojstva Karmelina Fistanića
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana