Regija
SJAJNA PRIČA IZ HRVATSKE! BARANJAC SVOJOM GESTOM ODUŠEVIO CIJELU ZEMLJU

Baranjac velikog srca pripremio je udomljenoj djeci prave poslastice
Objavljeno 12. prosinca, 2019.

Ima li išta srcu draže od trenutka kada napravite nešto dobro za drugoga? U vremenima kada mnogi žive užurbano i katkad i zaborave osvrnuti se oko sebe, uvijek dođe vrijeme kada postanemo svjesni ljudi i situacije i kada se sjetimo da smo ljudi… Da smo svi isti i da si uvijek međusobno trebamo pružati ruku.


Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe, a božićno vrijeme kao da nas mami da nekome stavimo osmijeh na lice. Jedan takav osmijeh našao se na licima dvadesetak udomljene djece i njihovih udomitelja koje je Damir Josić, baranjski ugostitelj i vinar, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, odlučio pozvati na božićni ručak.

 

 

Udomiteljske obitelji tako su se našle u Zmajevcu gdje su ih pred restoranom dočekali pokloni i Djed Božićnjak što je mališane na prvu oduševilo, no kada su ušli u Josićev restoran tamo je tek nastalo pravo oduševljenje. Naime, tamburaški sastav Panonika napravio je pravi mali tulum pa su tako dječica i njihovi dobri ''mama i tata'' uživali u bezvremenskim hitovima.


Uslijedio je i ručak, i to ne bilo kakav. Ovaj Baranjac velikog srca pripremio je svojim gostima prave poslastice. Tako se na tanjurima našao perkelt od patke s trgančićima, a za sve one malo izbirljivije bilo je tu i puno miješanog mesa, pohanog, pečenih krumpirića, salata… A onda je uslijedio desert.

Trenutak koji klinci najviše vole zasigurno je vrijeme za slatko! Ovaj puta servirali su im se sjajni rezanci s makom te tradicionalne baranjske taške s pekmezom nakon kojih su klinci, usudili bismo se reći, prste lizali.


''Jako smo počašćeni, a djecu je ovo uistinu razveselilo. Ovo je sjajna ideja, a našoj dječici ovo će ostati uspomena za cijeli život. Naravno, najviše ih je oduševio živi Djed Božićnjak jer to je ipak lik iz njihovih maštarija i bajki'', rekla je jedna od udomiteljica koja je stigla u Zmajevac na božićni ručak.

 

''Smisao života je pružati ruku. Sreću ne smijemo škrto čuvati za sebe, a osmijeh na licima drugih uvijek nas treba ispuniti željom da svaki dan učinimo nešto lijepo. U svemu ovome pomogao je i Gordan Trtanj, poznati Baranjac koji stoji iza projekta Go2Baranja i koji je nezaustavljiv u želji da Baranja bude zemlja dobrih djela i dobrih ideja. Kada je došao s prijedlogom, odmah smo našli zajednički jezik i danas sam ponosan što smo još jednom pokazali da je Baranja uistinu zemlja snova u kojoj svatko može i treba biti sretan'', kazao je Damir Josić, vinar i ugostitelj iz Zmajevca koji ovom gestom želi potaknuti i druge da sudjeluju u ovakvim projektima. PR

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike