Ekonomija
PROGLAŠENI NAJBOLJI POSLODAVCI U 2019. GODINI

Cobe iz Osijeka najbolja je mala tvrtka u Hrvatskoj
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

Tvrtke dm-drogerie markt, Infinum i osječki COBE najbolji su poslodavci u 2019. godini, rezultati su istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 52 tvrtke.Tvrtka dm-drogerie markt nagrađena je u kategoriji velikih tvrtki, Infinitum je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a COBE u kategoriji malih tvrtki.
Nagrade su dodijeljene na konferenciji Udruge U4HR i poslovnog tjednika Lider "Mistake management – Kako pasti i izRasti‘.


U kategoriji velikih tvrtki na drugom mjestu su Rimac Automobili, a treća je Zubak grupa. Kod srednjih tvrtki drugoplasirana je tvrtka Degordian Hrvatska, a nakon nje slijedi Nova Gratia. Na drugom mjestu u kategoriji malih tvrtki za 2019. godinu je Mediatoolkit, a na trećem Micro-link. Istraživanje zadovoljstva zaposlenika anonimno je istraživanje koje se provodi među zaposlenicima tvrtki radi utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutačno najbolje raditi.

U ovogodišnjem istraživanju sudjelovale su 52 tvrtke, a svoje odgovore je ponudilo 4500 zaposlenika. Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 2,88 od mogućih 4. Ispitanici su najbolje ocjene dali za posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka te osobni rast i razvoj, a najslabije su ocijenjene kategorije lojalnost i uključenost u donošenje odluka. Istraživanje mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno pridonose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati pokazuju da je angažirano 29 posto zaposlenika, njih 69 posto nije angažirano, a pet posto je nemotivirano.


Od ove godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a prvi dobitnik je tvrtka COBE.
- Od svih priznanja koja je naša tvrtka dobivala tijekom godine, ovo nam najviše znači jer dolazi od naših zaposlenika, koji su nam, ispunjavajući anonimnu anketu, dali do znanja da su zadovoljni radnim uvjetima - rekao nam je Ivan Jurlina, menadžer ljudskih resursa COBE-a. Ivan Alilović

Tvrtke s najboljim rezultatima
Najbolji poslodavci u kategoriji velikih tvrtki:

- dm-drogerie markt

- Rimac Automobili

- ZUBAK GRUPA

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:

- Infinum

- Degordian Hrvatska

- NOVA GRATIA

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki:

-COBE

-Mediatoolkit

- MICRO-LINK
Tvrtka COBE je i prvi dobitnik priznanja Best new entry za najbolje plasiranu novu tvrtku
Najčitanije iz rubrike