Mozaik
NOMINACIJE ZA SAG AWARDS

Velike zvijezde bacile sjenu na konkurenciju
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Južnokorejski film “Parasite” tek je drugi u povijesti strani film nominiran za SAG nagradu

Nakon 21 godine film na stranom jeziku dobio je nominaciju za SAG Award (Screen Actors Guild): glumački ansambl južnokorejskog filma "Parasite" tek je drugi u povijesti nominiran za ovu cijenjenu nagradu.

Film Bonga Joon Hoa nominaciju za najbolji glumački ansambl dobio je uz ansamble iz filmova "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina, "Irac" Martina Scorsesea, "Bomba" Jaya Roacha i "Jojo Rabbit" Taikaja Waititija. Uz to, "Parasite" je jedini film nezavisne produkcije u ovoj godini prepunoj studijskih filmova, koji su jednostavno izgurali nezavisne hitove kao "The Farewell", "Waves", "The Lighthouse", "Honey Boy" i "Booksmart".

Film "Parasite" pak, nije dobio nijednu individualnu nominaciju za SAG Awards, nagrade Ceha glumaca, koje su ove godine pripale velikim zvijezdama. Među glumcima su to: Joaquin Phoenix ("Joker"), Christian Bale ("Ford v Ferrari"), Leonardo DiCaprio ("Bilo jednom u Hollywoodu"), Adam Driver ("Marriage Story") i Taron Egerton ("Rocketman"). Kod glumica su to: Renée Zellweger ("Judy"), Charlize Theron ("Bomba"), Scarlett Johansson ("Marriage Story"), Cynthia Erivo ("Harriet") i Lupita Nyong‘o ("Us"). I za sporedne su glumce nominirana sve redom slavna holivudska imena. Brad Pitt ("Bilo jednom u Hollywoodu‘‘) borit će se protiv Toma Hanksa ("A Beautiful Day in the Neighborhood"), Jamieja Foxxa ("Just Mercy" te Ala Pacina i Joea Pescija ("Irac"). Utrka za SAG za najbolju sporednu glumicu vodit će se između Jennifer Lopez ("Hustlers"), Laure Dern ("Marriage Story"), Margot Robbie i Nicole Kidman ("Bomba") te Scarlett Johansson, koja je dvostruko nominirana za SAG, ovaj put za "Jojo Rabbit".

U televizijskim nominacijama pojavile su se zvijezde koje su zaobišle nominacije za Zlatni globus, kao, primjerice, Jharrel Jerome za "When They See Us", Sterling K. Brown za "This Is Us" te zvijezde serija "The Morning Show", "The Handmaid‘s Tale", "The Marvelous Mrs. Maisel" i "Schitt‘s Creek".

U kategoriji dramskih serija nominirane su "Big Little Lies", "The Crown", "Game of Thrones", "The Handmaid‘s Tale" i "Stranger Things". Peter Dinklage iz "Game of Thrones", David Harbour iz "Stranger Things", Helena Bonham Carter i Olivia Colman iz "The Crown" i Elisabeth Moss iz "The Handmaid‘s Tale" zaradile su individualne nominacije. Za ansambl humoristične serije natječu se "Barry", "Fleabag", "The Kominsky Method", "The Marvelous Mrs. Maisel" i "Schitt‘s Creek", a pojedinačne nominacije dobili su Bill Hader ("Barry"), Andrew Scott i Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag"), Alan Arkin i Michael Douglas ("The Kominsky Method"), Tony Shalhoub, Alex Borstein i Rachel Brosnahan ("Mrs. Maisel") te Catherine O‘Hara ("Schitt‘s Creek"). U utrci za SAG je i sjajna Christina Applegate za seriju "Dead to Me".

Kad je riječ o kategoriji miniserije i TV filmovi nominacije su dobili glumci Mahershala Ali (“True Detective”), Russell Crowe (“The Loudest Voice”), Jared Harris (“Chernobyl”), Sam Rockwell (“Jerome” i “Fosse/Verdon”). Kad je riječ o glumicama, konkurenciju čine: Patricia Arquette i Joey King (“The Act”), Toni Collette (“Unbelievable”), Emily Watson (“Chernobyl”) i Michelle Williams (“Fosse/Verdon”).

Tanja Kvorka
U televizijskim nominacijama pojavile su se zvijezde koje su zaobišle nominacije za Zlatni globus
NAGRADA DE NIRU
Dodjela 26. SAG Awards bit će prenošena uživo na televizijama TNT i TBS u nedjelju, 19. siječnja 2020. Robert De Niro tom će prilikom dobiti nagradu za životno djelo, koju će mu uručiti Leonardo DiCaprio.
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike