TvObzor
EPIC DRAMA: PREMIJERA SF POVIJESNE SERIJE "RAT SVJETOVA"

Emotivni i uzbudljivi spoj trilera, povijesne drame, horora i SF-a
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Seriju je režirao nagrađivani redatelj Craig Viveiros (Deset malih crnaca, Tajna kuća na broju 10), a producentica je Betsan Morris Evans

Nestrpljivo iščekivana, nova velika SF dramska serija Rat svjetova (u produkciji ITV Studios i Mammoth Films) ekskluzivno će se premijerno prikazati na kanalu Epic Drama. Dvodijelna serija prikazivat će se dvije večeri zaredom 20. i 21. prosinca u 21 sat. Ova nova televizijska inačica inovativne priče H. G. Wellsa, u adaptaciji Petera Harnessa, vjerno prikazuje razdoblje i ugođaj iz originalnog romana te je prva verzija priče koja se odvija u Londonu i njegovim okruzima za vrijeme kralja Edwarda VII.

Zvjezdanu glumačku postavu predvode Eleanor Tomlinson i Rafe Spall zajedno s Robertom Carlyleom i Rupertom Gravesom. Seriju Rat svjetova režirao je nagrađivani redatelj Craig Viveiros (Deset malih crnaca, Tajna kuća na broju 10), a producentica je Betsan Morris Evans (NW, Grad u gradu). Glazbu za seriju skladao je Russ Davies, koji je dobio mnoge pohvale kritičara, a na njoj je radio i nagrađivani tim dizajnera.

Najnovija adaptacija prati Georgea (Rafe Spall) i njegovu partnericu Amy (Eleanor Tomlinson) u pokušaju da se odupru društvu i započnu zajednički život nakon pada velikog meteora u Horsell Commonu u Surreyju. Rupert Grave glumi Fredericka, Georgeova starijeg brata, a Robert Carlyle glumi Ogilvyja, astronoma i znanstvenika. Serija Rat svjetova priča njihovu priču u kojoj se suočavaju s rastućim užasom invazije izvanzemaljaca i pokušavaju spasiti od neprijatelja izvan njihova poimanja.

Eleanor Tomlinson izjavila je: “Presretna sam što ću se boriti protiv Marsovaca s Rafeom Spallom u ovoj TV adaptaciji Rata svjetova. Već sam duže vrijeme obožavateljica djela Craiga Viveirosa, uzbudljivo je stvarati ovaj svijet s njim za kormilom.” Rafe Spall nadodaje: “Oduševljen sam biti dijelom u donošenju ove omiljene priče na male ekrane. Ne mogu zamisliti bolje društvo od Craiga Viveirosa, Petera Harnessa, cijelog studija Mammoth Screen i naravno, iznimno talentirane Eleanor Tomlinson.”

Redatelj Craig Viveiros: “Inovativni roman H. G. Wellsa mnogo je puta adaptiran za ekrane, ali uvijek u modernijem (i američkom) ugođaju. Ovo je prva inačica smještena u Londonu i okolne okruge u doba kralja Edwarda VII. Peterovi scenariji na veoma vješt način odaju počast izvornom materijalu, ali cilj nam je publici omogućiti potpuno moderno i uzbudljivo iskustvo te stvoriti priču o invaziji izvanzemaljaca koja će šokirati i zastrašiti publiku diljem svijeta.”

Peter Harness komentira: “Želio sam napisati inačicu Rata svjetova koja vjerno prenosi ton i dušu knjige, ali koja je također suvremena, iznenađujuća i puna šokantnih obrata: sudar SF-a, povijesne drame i horora. Wellsov roman nimalo je ugodan i predvidljiv, i to je ono što želim ovjekovječiti u ovoj seriji. Imamo nevjerojatnu glumačku postavu, briljantnog redatelja i predivnu snimateljsku ekipu. Jedva čekam da strašna priča o prvoj invaziji izvanzemaljaca eksplodira na našim ekranima.”

Serija Rat svjetova emotivni je triler, uzbudljivi spoj SF-a, povijesne drame i horora koji će vas prikovati za ekrane i na živopisan način oživiti jednog od najvećih neprijatelja iz književnosti. (N.K.)
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike