TvObzor
WOODY ALLEN

Trostruki oskarovac čiji privatni život već desetljećima šokira javnost
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
U jednom intervjuu priznao je kako nikad nije mislio da će se veza s usvojenom kćeri njegove bivše supruge Mije Farrow razviti u nešto više

Jedan od najpoznatijih redatelja i dobitnik triju Oscara, Woody Allen, nedavno je proslavio 84. rođendan. I dok su mu mnogi predviđali filmsku propast, on se može pohvaliti s više od 50 godina filmske karijere. Pravim imenom Allen Stewart Konigsberg rodio se 1. prosinca 1935. u New Yorku. Woodyjeva obitelj jedva je spajala kraj s krajem, pa je, kako bi zaradio novac, počeo pisati skečeve za Davida O. Albera, ali i poznatog glumca Sida Caesara. Nedugo nakon toga mijenja ime u Woody Allen, kako ga svijet filma i danas poznaje.

Ljubavne afere
Upisao je Fakultet komunikacije i filma u New Yorku, no zbog loših ocjena odlučio je ispisati se. Tako je završio i njegov drugi pokušaj studiranja, a s 19 godina počeo je pisati scenarij za “The Ed Sullivan Show”. Sve do 1961. Allen je pisao scenarije za komedije, a kad mu je to dosadilo, tri je godine radio kao stand up komičar. Pravi preokret u njegovoj karijeri dolazi 1977. kad izbacuje tragikomediju “Annie Hall”. Za taj film Woody je osvojio dva Oscara, za najbolji scenarij i režiju, ali na samoj dodjeli nije se pojavio.

Osim po velikom filmskom opusu, Allen je poznat i po brojnim ljubavnim aferama te propalim brakovima. Prvi put se vjenčao u dobi od 20 godina s Harlene Rosen, studenticom filozofije. Šest godina poslije par se razveo, a 1966. vjenčao se s glumicom Louise Lasser s kojom je snimio nekoliko filmova. Brak s Louise trajao je tri godine, a kasnije se spetljao s Diane Keaton s kojom je snimio i “Annie Hall”.

Seksualno zlostavljanje
Sljedeća velika ljubavna veza bila mu je ona s glumicom Miom Farrow s kojom je usvojio dvoje djece, Dylan i Mosesa. Brak je puknuo 1992. godine. Naime, Mia je otkrila da Allen ima fotografije njezine gole kćeri Soon-Yi te ga je optužila za spolno zlostavljanje njezine djece. Dylan je izjavila kako ju je usvojitelj dok je imala samo sedam godina tjerao da gola ide s njim u krevet i stavljao joj glavu u golo krilo.

- Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se s električnim vlakom. Zatim je nasrnuo na mene. Razgovarao je sa mnom dok je to radio i šaputao mi je da sam bila dobra djevojka – rekla je Dylan, a redatelj je sve optužbe odbacio. Godine 1997. Allen se vjenčao sa Soon-Yi, a cijeli svijet ostao je u šoku. I on je priznao kako nikad nije mislio da će se njihova veza razviti u nešto više.

- Započeo sam vezu s njom misleći da će to biti samo avantura, ništa ozbiljno. No onda smo počeli izlaziti, potom i živjeti zajedno, uživali smo u tome. Razlika u godinama nije se činila važnom, a čini se da je zapravo išla oboma u korist – izjavio je jednom prilikom Allen koji je 35 godina stariji od svoje supruge.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata