TvObzor
TRI NOVE SERIJE

Stick and Stones, Soundtrack i The Witcher
Objavljeno 13. prosinca, 2019.

Među tri serije koje izdvajamo od sljedećeg tjedna, tu su britanski psihološki triler “Stick and Stones” koji prati poduzetnika Thomasa Bensona dok mu se profesionalni život urušava kao kula od karata, zatim glazbena drama “Soundtrack” o dvoje glazbenika u usponu koji proživljavaju život punim glasom, te avanturistička serija nastala prema videoigri, “The Witcher” o mutiranom lovcu na čudovišta koji lovi svoju sudbinu u turbulentnom svijetu ljudskih zvijeri.

Nikola Kučar
STICKS AND STONES
Mike Bartlett, autor serije “Doktorica Foster”, istražuje korozivne učinke maltretiranja na radnom mjestu u ovom napetom trodijelnom psihološkom trileru. Radnjom smještena usred natjecateljskog svijeta prodaje, drama se usredotočila na osobni i profesionalni život Thomasa Bensona, marljivog oca i muža. Thomas često dolazi do novih klijenata tako što predstavlja tvrtku na javnim događanjima. Kad se na jednom takvom uspaniči zbog smrzavanja kompjutora, ispadanje je neizbježno. Odlučan u tome da se dokaže, Thomas očajnički poduzima sljedeći korak kako bi ostao uspješan. No, dok to čini, počinje osjećati kako ga potkopavaju i narušavaju ugled… Miješajući crni humor s intenzivnom dramom, “Sticks and Stones” je aktualno i globalno relevantno istraživanje potencijalne okrutnosti komercijalne konkurencije i njezina utjecaja na našu psihologiju i čovječanstvo.



Uloge: Ken Nwosu, Ben Miller, Alexandra Roach, Sean Sagar, Susannah Fielding

Premijera: 16. 12.

Mreža: ITV

Epizoda: 3
SOUNDTRACK
Netflix se priprema stisnuti “play” na novu glazbeno-dramsku seriju “Soundtrack” neposredno prije Božića: prva sezona dugoočekivane serije izlazi 18. prosinca. “Soundtrack”, koju je kreirao Joshua Safran, opisana je kao revolucionarna drama koja istražuje ljubavne priče koje povezuju raznoliku skupinu stanovnika Los Angelesa kroz glazbu koja živi unutar njihovih srca i umova. Jenna Dewan, bivša supruga Channinga Tatuma, glumi nasuprot glazbenoj zvijezdi Christini Millian i glumici Madeline Stowe iz serije “Osveta”. Zanimljivo, pilot-epizoda je prvotno razvijana za FOX-ovu sezonu 2018.-2019., a serija je nosila naziv “Mixtape”. Kad su odustali, uskočio je Netflix s narudžbom od 10 epizoda.



Uloge: Callie Hernandez, Jahmil French, Jenna Dewan, Campbell Scott, Madeleine Stowe

Premijera: 18.12.

Mreža: Netflix

Epizoda: 10
THE WITCHER
Radnja je smještena u alternativni srednjovjekovni svijet i prati Geralta, putujućeg lovca na čudovišta, odnosno vješca koji je od mladosti treniran da se bori sa svim vrstama čudovišta. Geralt iz Rivije bori se kako bi pronašao svoje mjesto u svijetu u kojemu se ljudi često pokazuju gorim od zvijeri. Ali kad ga sudbina usmjeri prema moćnoj čarobnici i mladoj princezi s opasnom tajnom, njih troje moraju naučiti zajedno se snaći na sve nestabilnijem kontinentu.



Uloge: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May Björn, Hlynur Haraldsson

Premijera: 20.12.

Mreža: Netflix

Epizoda: 8
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike