Ekonomija
JEDNOSTAVNIJI, BRŽI I POUZDANIJI URBANI PRIJEVOZ

Bolt od danas dostupan u Osijeku
Objavljeno 12. prosinca, 2019.

Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev s preko 30 milijuna korisnika u svijetu, od danas je dostupan svim građanima i turistima u Osijeku. Unosom koda BOLTOSIJEK u aplikaciju novi korisnici mogu ostvariti popust od čak 50 kuna za prvu vožnju, a također ih očekuje popust od 50% (do 20 kuna) na već povoljne cijene vožnji narednih dana. Korisnike očekuje usluga koja je kvalitetnija i za putnike udobnija u odnosu na klasične taksije što su svjedočili korisnici iz preko 100 gradova gdje je Bolt dostupan.


Korisnici će plaćati samo onoliko koliko su se stvarno vozili, te će procijenjenu cijenu usluge prijevoza za odabranu rutu moći odmah vidjeti u aplikaciji prilikom naručivanja vožnje. U Osijeku naknada za početak vožnje iznosi 4 kune, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 4 kune. Minimalna cijena vožnje je 12 kuna što je trenutačno najniža cijena u Osijeku, a i na relacijama do 3 kilometra Bolt ima najkonkurentniju cijenu – ispod 20 kuna.

 

 


Bolt je pošteniji i prema vozačima partnerima te im naplaćuje manju naknadu za korištenje platforme od konkurencije, donoseći tako uštede putnicima i vozačima. Na taj način Bolt stvara veliku mogućnost zarade za vozače te stvara održivu uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.


Kako bi počeo koristiti Bolt, korisnik treba preuzeti aplikaciju te unijeti svoj e-mail i broj telefona. Nakon toga potrebno je samo unijeti adresu odredišta ispod upita Kamo ideš? te potvrditi s Odaberi Bolt nakon čega će vam biti prikazana cijena vožnje i kad će vozilo doći po vas. Onda je samo potrebno kliknuti na Zatražite Bolt te pričekati vozača čije će ime biti prikazano u aplikaciji zajedno s registracijom njegovog vozila. Svaku vožnju možete platiti gotovinom ili karticom ako ste unijeli podatke za istu. Na kraju možete ocijeniti vozača i pomoći Boltu da unaprijedi uslugu.

 

 


Bolt je ustrajan u svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim, jednostavnijim i jeftinijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi. Širenjem dostupnosti na Osijek Bolt je postao dostupan u svim većim gradovima u Hrvatskoj. 


 „Cilj nam je da što više ljudi u Hrvatskoj ima izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom te smo ponosni što smo napokon i na istoku naše zemlje – hrvatskom gradu s najviše zelenila. Naš zeleni vizualni identitet će se izvrsno uklopiti, a naša briga o okolišu na razini tvrtke doprinijet će očuvanju okoliša jer je svaka vožnja preko naše platforme CO2 neutralna. Pozivam sve Osječane da probaju aplikaciju i sami se uvjere kako je naša usluga komfornija, praktičnija i povoljnija u odnosu na ostale.“, poručio je Daniel Tutić, direktor Bolta u Hrvatskoj.


Boltove usluge uključuju prijevoz na zahtjev, s autima i motorima, kao i uslugu dijeljenja električnih romobila te je u planu lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka, nakon samo pet godina poslovanja, ima više od 30 milijuna korisnika u više od 35 zemalja te je postala vodeća tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev.


Aplikaciju za korisnike preuzmite OVDJE

Aplikaciju za partnere vozače preuzmite OVDJE.

 

O tvrtki Bolt:


Bolt, bivši Taxify, je vodeća europska platforma koja je usmjerena na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz. Platformu je osnovao Markus Villig, a pokrenuta je 2013. godine. Bolt je jedna od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa. Bolt ima više od 30 milijuna korisnika u više od 35 zemalja diljem svijeta. Više informacija potražite OVDJE

Najčitanije iz rubrike