Kultura
ROLAND BUTKOVIĆ RASPRODAO PRVE TRI:

Četvrta knjiga nastala "iz prisile"
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Četvrta knjiga Boja na platnu zelengradskog autora Rolanda Butkovića obuhvaća sve ono najbolje iz prve tri te dvije dodatne priče.


- Napravljena je "iz prisile" jer su prve tri rasprodane i nemam više primjeraka, pa ih ne mogu prezentirati. Ovo je odabir najboljih pjesama iz prve tri i još dvije nove priče – rekao nam je autor Rolando Butković, ujedno i predsjednik Udruge slijepih Našice. Iako ne vidi, ovaj pozitivan čovjek nikada ne staje, pa je uz sad već četiri knjige objavio i multimedijalni CD s poezijom koja se gleda i sluša.


Nova knjiga tiskana je u 234 primjerka, onako simbolički, s porukom da se ide prema naprijed. Knjiga se sastoji sveukupno od sedam kratkih priča i velikog broja pjesama. Važno je i istaknuti da je veliku podršku kroz rad na knjizi dala Dora Dragić koja je odradila lekturu i korekturu te s autorovom kćeri Mirnom Butković izabrala ostala likovna rješenja. Šarenu naslovnicu izradila je Valentina Grubačević, akademska umjetnica.
Prilično mi je draga ova knjiga jer su kritike dobre. Naziv knjige jednostavan je Boja na platnu. Predstavlja svaki naš dan kao jednu obojenu točku na platnu života jer mi svojim postupcima, navikama i željama bojimo svoj život - dodao je autor te rekao da je vječni optimist koji uvijek želi prikazati život kakav je, ali, ipak, s pozitivnom notom. Knjiga je, kaže, namijenjena svima koji vole čitati, jer svaki se običan čovjek može prepoznati u njegovim riječima i stihovima o prvim ljubavima, razočaranjima, odnosu s prijateljima i u obitelji.

Ivona Ćosić
Možda ste propustili...

LEO VUKELIĆ U KAZAMATU

Mašta koja živi u svima nama

PUBLIKA SE VRAĆA U DJEČJE KAZALIŠTE

Kazalištance koje nedostaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana