Sport
BIJELO-PLAVI UOČI SLAVEN BELUPA

Cijela jesen svela se na posljednjih 90 minuta
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Ishod susreta s Koprivničanima napravit će razliku kada će se donositi konačna ocjena prvog dijela sezone nogometaša Osijeka

Svake jeseni - ista priča kada su nogometaši Osijeka u pitanju. Odigraju 20-ak prvenstvenih susreta, a na kraju im se sve važno zbije u posljednjih 90 minuta. Takav, veliki ulog, imat će nedjeljni susret protiv Slaven Belupa, kojim će se bijelo-plavi oprostiti od jesenskog dijela sezone.

Najbolja vijest u tome je što će igrati pred svojim navijačima jer su u takvim okolnostima dosad bili nepobjedivi. Osam utakmica u Gradskom vrtu, šest pobjeda i dva remija, od kojih je jedan (onaj protiv Varaždina, nap.a.) morao biti pobjeda, a nije se bilo ni daleko od rušenja Dinama.

Za mirnu zimu
Uglavnom, Osječani su kod kuće goropadni, a upravo će im taj segment trebati u nedjelju. Ulog je velik jer pobjedom bi si osigurali dobru startnu poziciju za proljetni nastavak lova na mjesta koja vode u kvalifikacije Lige prvaka. S obzirom na prilične oscilacije koje su imali na rezultatskom planu, bio bi to sasvim dobar ishod polusezone. Moglo bi se zaključiti kako su zacrtani ciljevi ostvareni jer izboren je plasman u polufinale, a ostalo bi se u ravnopravnoj utrci za drugo mjesto jer Dinamo je već odmaknuo na prvom. Osim toga, borba za europska mjesta ove je godine najžešća otkako postoji Liga 10 jer je u nju uključeno pet klubova koji se bore za tri ili četiri pozicije (ta četvrta ovisi o tome tko će biti pobjednik Kupa), pa u u tako napetoj utrci prosipanje bodova kod kuće nije preporučljivo.

- Velika je gužva u borbi za mjesta koja vode u Europu i neće se ta bitka još dugo rasplesti. Nama se protiv Slaven Belupa nosi mogućnost za zauzimanje kvalitetne startne pozicije za nastavak sezone. Nakon promjenjive forme i igara koje smo pružali ove jeseni moći ćemo biti zadovoljni ako je zaokružimo pobjedom u posljednjem nastupu - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Kompletan kadar
Kada dolazi nekakva duža stanka, onda se u drugi dio prvenstva obično ulazi sa sjećanjima od posljednjeg susreta. Zato je uvijek dobro polusezonu završiti na pobjednički način. Istina, ova zimska stanka neće potrajati predugo, tek nekakvih 15-ak dana jer proljetni dio sezone počinje već prvog dana veljače sljedeće godine, što znači kako će bijelo-plavi na okupu biti već u prvim danima 2020. godine. Dobra je vijest što bi trener Ivica Kulešević za posljednji jesenski nastup na raspolaganju mogao imati baš sve raspoložive snage. To se ove sezone još ni jedanput nije dogodilo. Istina, nisu svi igrači u optimalnom stanju, ali s obzirom na to da je posljednja utakmica, trebali bi biti spremni dati svoj doprinos jesenskom hepiendu u Gradskom vrtu. Prošle sezone je završnica bila zgodna. Navijači i klupski djelatnici zajedno su čistili snijeg s travnjaka kako bi se uopće moglo igrati, a onda su bijelo-plavi svoje najvjernije pristaše nagradili sa šest pogodaka koje su natrpali Interu iz Zaprešića. Takav će se entuzijazam od osječke momčadi očekivati i u nedjelju.

Dalibor Keler
kompletni
KULEŠEVIĆ ĆE IMATI ŠIROK IZBOR IGRAČA
“ROVITI” NAPADAČI I NDOCKYT
Iako ne postoje dobri izgledi da će svi igrači biti spremni za susret protiv Slaven Belupa, zdravstvena situacija nije baš posve idealna. Upitnici, istina manji, još uvijek stoje iznad imena Antonija Mancea, koji još osjeća posljedice ozljede gležnja iz Kup susreta protiv Intera, bolan udarac na jednom od treninga dobio je Jerry Mbakogu, ali ga to ne bi trebalo spriječiti da bude na raspolaganju, a treći “bolni” je Merveil Ndockyt, kojeg muče leđa. No sve su to ozljede lakšeg karaktera, pa se vjeruje kako će Kulešević imati širok izbor igrača za posljednju utakmicu ove polusezone.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku