Osijek
RADOVI NA PROMETNICAMA U ERNESTINOVU

Završena obnova ceste u Radićevoj
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Kako se bliži kraj godine, građevinari završavaju radove pa je tako, kaže načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić, i kod njih u općini Ernestinovo. Završavaju, dodaje Junušić, radove na infrastrukturi, a jedna od takvih investicija je i cesta u Ulici braće Radić u Ernestinovu.

- Tom novoobnovljenom prometnicom zaključujemo niz od šest obnovljenih cesta u našoj općini u samo nešto više od dvije godine našeg rada. Rekonstruirana i u potpunosti obnovljena cesta projekt je ukupno vrijedan 763.016 kuna. Taj je projekt u udjelu od 70 posto financiran iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2019. godinu, što iznosi približno 540.000 kuna, a razliku od 230.000 kuna sufinancirali smo iz općinskog proračuna - pojašnjava Marijana Junušić. Naglašava kako smatra da kvalitetno sagrađene i adekvatno održavane ceste imaju velik utjecaj na stanje sigurnosti u cestovnom prometu.

- Rekonstrukcijom te nerazvrstane ceste poboljšali smo prometno-tehničke uvjete na prometnici, čime smo znatno podignuli razinu prometne sigurnosti i udobnosti svih sudionika u prometu, što je bio i cilj natječajnog poziva. Razvili smo infrastrukturu koja će zaštititi sve sudionike u prometu, a osobito one najranjivije kao što su pješaci, biciklisti, motociklisti, korisnici javnog prijevoza, kao i djecu, starije osobe i osobe s invaliditetom, što će direktno pridonijeti poboljšanju kvalitete života te sigurnoj i održivoj mobilnosti - ocjenjuje načelnica Junušić.

Dodaje kako je cilj njihova rada i općinskih aktivnosti zadovoljiti javne potrebe, što će potaknuli daljnji razvoj i napredak lokalne zajednice. Stoga najavljuje da nastavljaju dalje graditi i uređivati zajednicu. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike