Regija
KAROLINA PAVLIC MOŽE MIRNO SPAVATI

Konačno zaštitna ograda
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Od povratka u Baranju u kući na petlovačkom zavoju završila su četiri vozila
PETLOVAC

Više od 20 godina trebalo je čekati da nadležni shvate problem s kojim se niz puta dosad susretala Karolina Pavlic, umirovljenica iz Petlovca i, svojevremeno, njezina obitelj. Premda se na spomen Baranje stvara vizija o nepreglednoj ravnici, s tek tu i tamo pokojom uzvisinom, baranjske prometnice itekako znaju biti nezgodne. To je najbolje osjetila Karolina, čija je obiteljska kuća u nekoliko navrata znala biti (neželjeni) dio prometnog koridora. Zbog niza okolnosti, samo u Petlovcu dva su zavoja pod kutom od 90 stupnjeva. Upravo na jednom od njih kuća je Pavlicovih, a od povratka u Baranju u nju su se zabijala vozila čijim je vozačima ova dionica državne ceste bila nepoznanica.

- Ne mogu se sjetiti koliko su puta vozila završavala u kući ili nadomak nje. Prije Domovinskog rata vozila su, očito, bila slabija, pa su se nezgode događale ispred kuće, jer ih je zaustavio kanal. Bila je, doduše, tada i zaštitna ograda, ali je nakon našeg povratka u Petlovac tamo više nije bilo. Nakon povratka dogodila su se četiri slijetanja. Na svu sreću, od ukućana nitko nije bio ozlijeđen, ali je jednom dio naše ograde završio tik do moje glave - priča Karolina, dodajući kako su popravci ostavili itekakav trag na njihovom kućnom budžetu. Godinama je od nadležnih pokušavala ishoditi zaštitu, sve dok na lokalnoj radiopostaji nije slušala kontakt-emisiju u kojoj je gostovao Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa Policijske postaje (PP) Beli Manastir. Prijavila je problem, nakon čega se problem počeo rješavati. U PP-u Beli Manastir promptno su reagirali, angažirali nadležne institucije, pa je na spomenutom raskrižju postavljena zaštitna ograda.

- Kako bi smanjili broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, na našu je inicijativu izvršeno dodatno postavljanje signalizacije i opreme na spomenutoj i još nekoliko lokacija na području Općine Petlovac - kaže Jurak, zahvaljujući na suradnji Hrvatskim cestama, Općini Petlovac i PU osječko-baranjskoj. Dodaje kako je sretan što je projekt završen u nepuna četiri mjeseca, čime su građanima omogućili veću sigurnost u prometu, a gospođi Pavlic spokojniji život.

Zadovoljan je i Ivica Tkalec, načelnik PP-a Beli Manastir.

- Iznimno nam je važna sigurnost svih građana i sudionika u prometu, a u suradnji sa svim nadležnim tijelima i Općinom Petlovac prepoznali smo rizike i potaknuli inicijativu kako bi razinu sigurnosti podigli na višu razinu - ističe Tkalec.

Načelnik Općine Petlovac, Milan Knežević, koji se također uključio u rješavanje prometnih problema na području općine, izrazio je nadu da će postavljanje dodatne signalizacije i opreme poboljšati sigurnost na ovoj poprilično frekventnoj prometnici. Iz PP-a Beli Manastir najavili su sudjelovanje u rješavanju drugih prometno-sigurnosnih problema u Baranji, podsjetivši kako su već bili pokretači nekoliko korisnih inicijativa, poput one za belomanastirski podvožnjak...

Ivica Getto
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike