Regija
U POLJOPRIVREDNOM PODUZETNIČKOM INKUBATORU DRENOVCI

Edukacija o mesnim prerađevinama
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
DRENOVCI


U Poljoprivrednom poduzetničkom inkubatoru Drenovci, u organizaciji županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede održana je edukacija senzorskih analitičara fermentiranih i trajnih mesnih prerađevina. Trajala je dva dana i sastojala se od teorijske nastave i praktičnog rada. Radionicu je vodio izv.prof.dr.sc. Ivica Kos s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć djelatnice Uprave Višnje Krapljan. Na radionici su sudjelovala 24 polaznika edukacije. Usavršavanjem su stekli i obnovili specifična znanja o osnovnim pogreškama u proizvodnji tradicionalnih mesnih proizvoda, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, uporabi testova i uvjeta u senzorskoj analizi. Osim toga, cilj edukacije bio je osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda poštujući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda.

Uime Vukovarsko-srijemske županije edukaciji je nazočio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Darko Juzbašić sa suradnicima. M.L.O.
Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike