Regija
LOVAČKI SAVEZ VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Lovci i udruge dobili su priznanja i odličja
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
VINKOVCI

Na svečanoj sjednici Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije (VSŽ-a) dodijeljena su priznanja Županijskog saveza i odličja Hrvatskog lovačkog saveza.

- Ovo je znak da članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Županijskog lovačkog saveza vode računa o svome članstvu. Mi smo ti koji prepoznajemo rad i na neki način popravljamo situaciju. Imamo 65 udruga i oko 2000 članova, a u posljednjih četiri do pet godina kontinuitet je stalan. Nažalost, imamo i više od 500 lovaca koji nisu članovi lovačkih društava. To je tako zbog toga što smo ulaskom u EU morali prihvatiti neka njihova pravila, tako da sada lovac ne mora biti član lovačke udruge. Naime, lovac sada može kupiti markicu, čija je cijena 150 kuna. Ona je jedan od uvjeta koji mora ispuniti da bi dobio dozvolu za oružje. Što se tiče stanja lovstva u županiji, mogu reći da je ono zadovoljavajuće, pogotovo kod sitne divljači, no imamo problema s divljim svinjama. Imamo 73 lovišta, od toga su 53 zajednička i 20 državnih lovišta - kazao je Mirko Bošnjak, predsjednik Lovačkog saveza VSŽ-a.

Priznanja Lovačkog saveza dobili su Željko Kostelac (Retkovci), Martin Validžija (Rajevo Selo), Dragan Sudarević (Stari Jankovci), Miroslav Miličević (Soljani), Zlatko Orlovčić (Bršadin), LD "Bornici" Jarmina (za 70 godina djelovanja), LU "Fazan" Đurići (za 50 godina djelovanja), LU "Vjerovi" Bošnjaci, LD "Sokol" Nuštar. Odličja Hrvatskog lovačkog saveza dobili su Tihomir Bjelić (prvog reda), Željko Ulm (prvog reda) i Nikica Jurić (drugog reda).

- Za mene i moje društvo ova plaketa znači puno jer su prepoznali moj rad i dugogodišnje zalaganje za lovstvo, u kojem djelujem od 1991. godine. Tada sam položio lovački ispit - rekao je Tihomir Bjelić, predsjednik Lovačke udruge "Jelen" Rajevo Selo, član Nadzornog odbora Lovačkog saveza VSŽ-a i dobitnik odličja prvog reda Hrvatskog lovačkog saveza.
M. Kokaj
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike