Kultura
KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!

EXIT-ova predstava slavi 450. izvedbu
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Hit predstava Teatra EXIT Kako misliš mene nema?!, u režiji Ivice Boban, u nedjelju, 15. prosinca proslavit će svečanu 450. izvedbu. Od premijere, 20. travnja 2007. glumci Amar Bukvić i Filip Juričić kroz niz likova iz naše svakodnevice oduševljavaju ne samo zagrebačku publiku već i onu diljem Hrvatske i regije osvojivši za svoja glumačka ostvarenja niz nagrada. Predstava je nastala iz ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a u njoj, prema rječima redateljice Ivice Boban, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.


- Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije - kaže Ivica Boban, redateljica.


NAGRADE:


Nagrada hrvatskog glumišta, 2007. - Amar Bukvić za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina; Dani satire, 2007. -
Amar Bukvić i Filip Juričić dobitnici ravnopravnih glumačkih nagrada Zlatni smijeh; Zlatni lav, 2007. - Amaru Bukviću i Filipu Juričiću nagrada za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra; Mostarska liska, 2009. - Velika mostarska liska publike za najbolju predstavu u cjelini; Amar Bukvić i Filip Juričić - Velika mostarska liska za najboljeg glumca; Festival mladog glumca, 2009. - Amar Bukvić i Filip Juričić, jednoglasna specijalna nagrada žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra; XV. međunarodni festival glumca, Nikšić, 2018. - Grand Prix za najbolju mušku ulogu Amaru Bukviću te Grand Prix za najbolji partnerski odnos na sceni. N.Vek.
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike