Novosti
HDZ-OVI SABORSKI ZASTUPNICI O IZBORNOJ KAMPANJI

Tuđman: Grabar-Kitarović jedina ima znanja za poziciju predsjednice
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić poručio je u utorak da HDZ na predsjedničkim izborima ima samo jednog kandidata, to jest kandidatkinju - Kolindu Grabar-Kitarović.

U vezi sa stanjem na terenu, kad je riječ o predsjedničkim izborima i nekim tvrdnjama da će dio HDZ-ovaca glasati za nezavisnoga predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, Đakić je uoči sjednice Odbora za ratne veterane rekao da on takve ne zna. "Stranka nema drugog kandidata i svi oni koji su stranački ljudi trebali bi to poštovati", poručio je Đakić te istaknuo neka oni koji će glasati za Škoru, ako ih ipak ima, "iziđu iz stranke i neka idu kod Škore", a HDZ je dovoljno snažan i bez njih.

Đakić je rekao kako je vidio i predizborne ankete te da su one dodatni poticaj da svi budu mobilizirani i rade svoj posao do kraja.

Njegov stranački kolega Stevo Culej rekao je odgovarajući na pitanje jesu li svi u HDZ-u jedinstveni u potpori stranačkoj predsjedničkoj kandidatkinji kako nije "vidoviti Stevo" da bi znao situaciju na terenu. "Zađite među ljude pa ih pitajte", poručio je novinarima Culej ne otkrivajući za koga će glasati. Na pitanje novinara kratko je odgovorio: "Baš ću vama reći."

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je kako Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike. “Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i to znanje da bi mogli uspješno doći na tu poziciju i u sljedećem razdoblju odraditi posao”, izjavio je Tuđman. H
SLOBODA MIŠLJENJA
Miroslav Tuđman odbio je komentirati javnu podršku koju je njegov brat Stjepan uputio njezinom protukandidatu, Miroslavu Škori. “Njega pitajte. Ovdje nije mjesto za pitanja o obiteljskim odnosima. Što moj brat misli ne znam, ali svatko od nas ima slobodu mišljenja”, izjavio je Miroslav Tuđman. Na pitanje je li politika sadašnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Tuđmanova politika izjavio je da treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a, a da se HDZ poziva na nasljeđe predsjednika Tuđmana. “Načela na kojima je formiran HDZ i stvorena hrvatska država su vrijednosti, a praktične odluke ovise o konkretnoj situaciji. Današnja situacija nije ista kao prijašnja situacija i ne može se mjeriti s prijašnjim vremenima”, ustvrdio je Miroslav Tuđman.
Možda ste propustili...

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu