Osijek
REALIZACIJA PROJEKATA “PRSTIĆ ZA VRTIĆ”

“Radost” ulaže u dvorište, “Kockica” u infrastrukturu
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Dva osječka vrtića novac za uređenje dobila od Pampersa i dm-a

Nakon što su proljetos u sklopu velikog nagradnog natječaja osječki gradski vrtići "Radost" i "Kockica" u konkurenciji njih čak 850 iz cijele Hrvatske osvojili ukupno 80 tisuća kuna za uređenje objekata, u punom je jeku realizacija projekta na koji će se potrošiti novac. "Kockica" ulaže u energetsku učinkovitost, a "Radost" u transformaciju zapuštenog dvorišta u sobu na otvorenom.

Podsjetimo, početkom ožujka krenuo je veliki nagradni natječaj Pampersa i dm-a pod imenom "Digni prstić za svoj vrtić" u sklopu kojega su roditelji mališana iz cijele Hrvatske mogli nominirati vrtić svoga djeteta kojemu je novac nužan za poboljšanje kvalitete u bilo kojem smislu. Među više od 850 prijava odabrano je deset finalista među kojima su bila i dva osječka vrtića iz sustava Dječjeg vrtića Osijek - "Radost" i "Kockica" - koji su u konačnici, u razdoblju od 9. do 30. travnja, prikupili najveći broj glasova u elektronskom glasovanju te odnijeli najveći dio "kolača" od nagradnog fonda u vrijednosti od 100 tisuća kuna. Pobjednik natječaja bio je vrtić "Radost" koji je dobio najviše glasova čitatelja (4291) te osvojio 50.000 kuna, a "Kockica" je bila na drugom mjestu s 3708 glasova i osvojila 30.000 kuna. Što će se u vrtićima od novca napraviti zajednički su odlučili roditelji mališana koji pohađaju ta dva vrtića, a u procesu su imali potporu odgojiteljica i Uprave ustanove.

Dok su se u "Kockici" odlučili za građevinske radove u smjeru energetske učinkovitosti, u "Radosti" će sredstva biti utrošena kako bi djeca ovoga vrtića konačno dobila adekvatan prostor za boravak na otvorenom.

"U vrtiću ‘Kockica‘ novac iz akcije uložen je u oblaganje stropova rigipsom, ugradnju LED rasvjete, ličenje zidova, lakiranje parketa i nabavu novih tepiha za sobe dnevnog boravka i hodnik. U ‘Radosti‘ je pak postavljena nova kvalitetna trava u formi busen u rolama te je financirano postavljanje umjetne trave u području gdje prava trava ne uspijeva zbog hlada i kiselosti tla. U ‘Radosti‘ se započelo i s pripremama tla za postavljanje antistres-podloge ispod postojećih i novih igrala, za postavljanje elementa za penjanje - umjetne stijene - uz vanjski zid i postavljanje taktilne staze. Tu je i oslikavanje zidova i ograde u suradnji sa Školom za primijenjene umjetnosti i dizajn, bojenje dijela zida bojom pogodnom za crtanje kredom te nabava magnetnih ploča za postavljanje na dio zida, postavljanje senzornih ploča, oslikavanje vanjskog poda za pokretne igre te postavljanje dva pješčanika - za rastresite materijale: pijesak i zemlju. U prostoru dvorišta formirat će se više centara aktivnosti, uz navedeno i - dječja kuhinja, stolovi, klupe, spremnici za sredstva za rad. Cilj je koristiti dvorište kao sobu na otvorenom", izvještava ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj.

Ivana Solar
Izbor najljepšeg gradskog vrtića
Krajem prošlog tjedna internetski portal gradonačelnik.hr prezentirao je svoj novi projekt - Izbor najljepšeg gradskog vrtića u Hrvatskoj, u koji se uključilo 56 vrtića iz 42 grada s područja cijele Hrvatske. Među njima i dva osječka vrtića iz sustava Dječjeg vrtića Osijek - Josipovac i Višnjevac. Izbor se provodi na facebook-stranici gradonačelnik.hr na kojoj su objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića. Glasovanje će trajati do ponedjeljka, 16. prosinca, u podne, kada će se prebrojiti lajkovi i objaviti pobjednici. “Ovim izborom želimo na jednom mjestu okupiti i građanima prezentirati najljepše vrtiće u Hrvatskoj te na taj način promovirati ulaganja koja su našim najmlađima osigurala najljepše i najugodnije vrtićke dane. Zato nas izuzetno veseli da smo već u prvom izboru pobudili ovako velik interes i pozitivne reakcije te s velikim uzbuđenjem očekujemo samo glasovanje i izbor. Svim vrtićima želimo puno lajkova, neka pobjede najljepši!” poručuju iz gradonačelnik.hr tima
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike