Osijek
GRAD O RUŠENJU IGRALIŠTA U TENJI

Gamoš: Sigurnost djece mora biti na prvome mjestu
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Pet mjeseci nakon što je skupina stanovnika Tenje, vođena inicijativom svog sumještanina, predsjednika stranke Biraj bolje Kristijana Šimičića, načinila dječje igralište od starih guma i drvenih paleta te nešto boje i užadi, Grad Osijek dao je nalog za njegovo rušenje.

U Gradu tvrde kako su za to imali valjani razlog. "Nalog za uklanjanje nelegalno postavljenih igrala Građevinska inspekcija uputila je Gradu Osijeku s rokom uklanjanja do početka prosinca, te je postupano u sukladi s nalogom. Grad Osijek iznaći će financijska sredstva potrebna za uređenje predmetne površine, te razmotriti kolika je stvarna potreba za novim igralima u tom dijelu Tenje s obzirom na lokaciju i broj postojećih dječjih igrališta na području Mjesnog odbora", navode u Gradu.

"Gospodin Šimičić jako dobro zna o čemu je riječ i koji su razlozi. Naime za navedeno igralište nitko nije tražio suglasnost Grada, a puno je važnije da ta igrala nemaju ateste ispravnosti i sigurnosti za korištenje. Treba li spominjati da je sigurnost djece na prvom mjestu i na kraju, tko bi snosio odgovornost za nesretan slučaj? Pozdravljam građanski aktivizam i doprinos zajednici ali u okvirima legalnosti. Sigurnost djece mora biti na prvome mjestu i neupitna", komentirala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. U Gradu tvrde kako je Šimičić od ranije upoznat s činjenicom da je Građevinska inspekcija upozorila na neispravnost igrala i naložila njihovo uklanjanje. E.N.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike