Regija
NAKON 10. SJEDNICE SAVJETA U VUKOVARU

Istoku Hrvatske 480 milijuna kuna
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
VUKOVAR - Nakon 10. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održane u Vukovaru, uručena su 22 ugovora i devet odluka u vrijednosti većoj od 690 milijuna kuna, a od čega je "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem" dobio 480 milijuna kuna.
Sredstva će biti plasirana preko više ministarstava, pa je tako Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dalo zeleno svjetlo za nekoliko projekata, među kojima su Inovacijski inkubator Innobrod u Slavonskom Brodu u vrijednosti od 16,3 milijuna kuna, pri čemu je 13,7 nepovratnih EU sredstava i rekonstrukcija dvorca Pejačević s 2,4 milijuna kuna (1,9 EU). Virovitičko-podravska županija za izradu projektne dokumentacije za gradnju i opremanje sušionice povrća potrošit će 4,8 milijuna kuna (4 EU). Preko Ministarstva poljoprivrede ide osam projekata, među kojima su OPG-ovi u Đakovu - kupnja utovarivača, cisterne za gnojnicu i razbacivača stajnjaka, Donjem Miholjcu - nabava traktora i opreme za transport i razbacivanje stajskog gnojiva, Drenju - gradnja nadstrešnice za ovce i smještaj poljoprivredne mehanizacije, Našicama - nabava traktora, pluga i softvera za upravljanje proizvodnjom u sektoru povrća i Kopačevu - podizanje nasada jabuka i krušaka, a ukupni je iznos oko 11,8 milijuna kuna, od čega je oko šest milijuna kuna nepovratnog EU novca.


Za Općinu Stara Gradiška 5,1 milijun kuna je za projekt rekonstrukcije tamošnjeg Doma kulture, Grad Belišće će s 2,4 milijuna kuna pokriti radove na dogradnji vatrogasnog i društvenog doma, a sredstva su gotovo posve nepovratna, dok u naselje Lozan (VPŽ) "stiže" 9,2 milijuna kuna (7,1 EU) za sustav odvodnje otpadnih voda. Preko Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta je projekt u Požegi, korisnika Spin Valis d.d. od 118,8 milijuna kuna (60,2 EU) za Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda (Cekom Spin).
Projekti školske prehrane, među kojima i za učenike u riziku od siromaštva, idu preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a korisnici su Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, Virovitica, i Brodsko-posavska županija, u ukupnom iznosu od približno 3,8 milijuna kuna (3,2 EU). S.Butigan
Projekti školske prehrane, među kojima i za učenike u riziku od siromaštva, idu preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Možda ste propustili...

PROCJENA ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA

Bit će upućen zahtjev Županiji

NOVOOSNOVANA UDRUGA ZA SAVJETOVANJE

Reto centar velika pomoć ovisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

3

DONACIJSKA AKCIJA POČINJE KONCERTOM TAMBURAŠKIH SASTAVA

Petrovići će imati novu kuću