Regija
NAKON 10. SJEDNICE SAVJETA U VUKOVARU

Istoku Hrvatske 480 milijuna kuna
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
VUKOVAR - Nakon 10. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, održane u Vukovaru, uručena su 22 ugovora i devet odluka u vrijednosti većoj od 690 milijuna kuna, a od čega je "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem" dobio 480 milijuna kuna.
Sredstva će biti plasirana preko više ministarstava, pa je tako Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dalo zeleno svjetlo za nekoliko projekata, među kojima su Inovacijski inkubator Innobrod u Slavonskom Brodu u vrijednosti od 16,3 milijuna kuna, pri čemu je 13,7 nepovratnih EU sredstava i rekonstrukcija dvorca Pejačević s 2,4 milijuna kuna (1,9 EU). Virovitičko-podravska županija za izradu projektne dokumentacije za gradnju i opremanje sušionice povrća potrošit će 4,8 milijuna kuna (4 EU). Preko Ministarstva poljoprivrede ide osam projekata, među kojima su OPG-ovi u Đakovu - kupnja utovarivača, cisterne za gnojnicu i razbacivača stajnjaka, Donjem Miholjcu - nabava traktora i opreme za transport i razbacivanje stajskog gnojiva, Drenju - gradnja nadstrešnice za ovce i smještaj poljoprivredne mehanizacije, Našicama - nabava traktora, pluga i softvera za upravljanje proizvodnjom u sektoru povrća i Kopačevu - podizanje nasada jabuka i krušaka, a ukupni je iznos oko 11,8 milijuna kuna, od čega je oko šest milijuna kuna nepovratnog EU novca.


Za Općinu Stara Gradiška 5,1 milijun kuna je za projekt rekonstrukcije tamošnjeg Doma kulture, Grad Belišće će s 2,4 milijuna kuna pokriti radove na dogradnji vatrogasnog i društvenog doma, a sredstva su gotovo posve nepovratna, dok u naselje Lozan (VPŽ) "stiže" 9,2 milijuna kuna (7,1 EU) za sustav odvodnje otpadnih voda. Preko Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta je projekt u Požegi, korisnika Spin Valis d.d. od 118,8 milijuna kuna (60,2 EU) za Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda (Cekom Spin).
Projekti školske prehrane, među kojima i za učenike u riziku od siromaštva, idu preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a korisnici su Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, Virovitica, i Brodsko-posavska županija, u ukupnom iznosu od približno 3,8 milijuna kuna (3,2 EU). S.Butigan
Projekti školske prehrane, među kojima i za učenike u riziku od siromaštva, idu preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike