Mozaik
NAJSLUŠANIJI U VELIKOJ BRITANIJI

Robbie Williams srušio
je Presleyjev rekord?!
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Robbie Williams među najslušanijim je glazbenicima u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da je s najnovijim albumom 13. put dospio na prvo mjesto glazbenih ljestvica, što je dosad uspjelo jedino kralju rock‘n‘rolla Elvisu Presleyu. Robbiejev album "The Christmas Present" pretprošli je tjedan bio na drugome mjestu, iza grupe Coldplay, a potom se popeo na prvo. Jučer je, pak, pao na drugo mjesto nakon što je objavljen novi album grupe The Who jednostavno nazvan "Who", koji je odmah zauzeo prvo mjesto. Treće mjesto drži Rod Stewart s albumom "You‘re In My Heart".

Unatoč Robbiejevom uspjehu, apsolutni rekorderi prema broju albuma na prvome mjestu još uvijek su Beatlesi, koji su imali 15 takvih albuma. Pjesma "Dance Monkey", australske pjevačice Tones & I, izjednačila je rekord u ženskoj konkurenciji za singl koji je na vrhu top-lista bio čak deset tjedana. Ovakav su uspjeh dosad imale još samo američka pjevačica Whitney Houston 1992. s pjesmom "I Will Always Love You" i Rihanna sa svojom "Umbrellom" iz 2007.

Robbiejev uspon znači da samo dva njegova soloalbuma nisu uspjela stići do broja jedan. Njegov live album iz Knebwortha iz 2003. i "Reality Killed Video Star" stigli su do broja dva top-liste. Williams je pjevao i na četiri albuma grupe Take That, koji su također bili na prvome mjestu, što znači da se na 17 albuma na ljestvici pojavio kao soloizvođač ili dio grupe. No britanski pjevač i dalje je daleko iza Sir Paula McCartneya, koji je na top-listama kao solopjevač, s Beatlesima i Wingsima imao ukupno 22 albuma na prvim mjestima. H
Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa