Regija
SLAVE 40 GODINA RADA

Ibriks je predsjednik Udruge računovođa
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
NAŠICE


Novi predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice je Dražen Ibriks, dugogodišnji dopredsjednik. Ova nova odluka čini prekretnicu u dugogodišnjem radu udruge, na čijem je čelu gotovo dva desetljeća bio Antun Kuricek, koji je spremno svoju dužnost predao mlađem članu.


- Ovo je u pravilu planiran scenarij, jer ja sam već 30 godina član udruge i uvijek sam bio u vodećim strukturama, nazočan na svim aktivnostima, pratio sam sve dosadašnje predsjednike, pripremao se za ovu funkciju i u dogovoru s članstvom te radnim tijelima, preuzimam udrugu - rekao je Dražen Ibriks, novi predsjednik, dodavši da su se pomladili s ciljem da bi sve bilo kooperativnije, odluke se donosile brže, a ciljevi ostvarivali lakše. Jer glavni je cilj ove udruge promicanje značenja i ugleda računovodstvene i financijske struke kroz razne oblike usavršavanja, a upravo im je edukacija članstva oduvijek prioritet. Udrugu, koja djeluje već 40 godina, čini velik broj članova s područja Našica, Orahovice, Donjeg Miholjca, Slatine, njih 125.
- Od mojih početaka jako puno se toga promijenilo, nas je znalo biti i po 350 članova, a na godišnjim skupštinama skupljalo se do 250, što domaćih što gostiju iz ostalih desetak udruga s područja Slavonije i Baranje. Naš budući predsjednik već je najavio da ćemo se uokviriti u ono što već imamo, to ćemo održavati i nadam se da će rad udruge, kao i dosad, biti kvalitetan - rekao je Kuricek. U svom oproštajnom govoru prisjetio se velikog broja aktivnosti koje su realizirane u vrijeme njegova mandata, putovanja u Pulu, Dubrovnik, na Zlatibor, Jahorinu, pa sve do Praga i Beča. Bilo je tu njih i više, no teško se sjetiti, jer članovi ove udruge godišnje odlaze na dva putovanja te održavaju između dva i četiri seminara, ovisno o promjenama u poreznom sustavu. Prva aktivnost nakon izbora je seminar, i to već u četvrtak, 12. prosinca, u prostorijama našičkog hotela Park, gdje će se govoriti o godišnjim izvješćima i poreznim izmjenama koje na snagu stupaju s početkom 2020. godine. I.Ć.
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike