Mozaik
DAMIR URBAN ODRŽAO KONCERTE I IZDAO PJESMU

Dvaput napunio Tvornicu i izdao “Div”
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Nakon što je dvaput napunio veliki pogon Tvornice kulture proteklog vikenda, Damir Urban objavio je i novu pjesmu "Div".

- ‘Div‘ je jedna od onih pjesma koje jako dugo sazrijevaju. Prvotno je jedan dio njezine melodije nastao kao dio glazbe za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu. U međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom. Div je ono veliko, važno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbolom veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja - kaže Urban.

"Div" je gotovo cijeli snimljen uživo, u studiju G.I.S. u Rijeci, uz sitna naknadna nadosnimavanja.

- Ante Gelo napravio je i snimio predivne gudače, Matej Zec nam je pomogao i ovu pjesmu snimiti, izmiksati, a na kraju je, zajedno s nama i producirati. Moram priznati da mi je izuzetno drago da imamo priliku s njima surađivati na posljednjim pjesmama jer su oni jedni od talentiranijih glazbenika s kojima sam imao priliku surađivati. Fotografije je, u kućnoj atmosferi, zbog bebe koja ima tek tri tjedna, i ovoga puta napravila Milica Czerny Urban, a Tomislav Torjanac nam je, kao i uvijek, vizual dodatno uredio - kaže Urban. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana