Mozaik
SVJETSKI IZBOR MISS UNIVERSE

Zozibini Tunzi nova je Miss
Universe, Mia Rkman ušla
među dvadeset najljepših
Objavljeno 9. prosinca, 2019.

U prekrasnom ambijentu u Atlanti održan je svjetski izbor za Miss Universe, na kojemu je titulu najljepše ponijela prelijepa Zozibini Tunzi iz Južne Afrike, te je tako atraktivna crnkinja postala 68 ljepotica s ovom prestižnom titulom. Hrvatsku je predstavljala Mia Rkman s Korčule, koja je blistala u večernjoj haljini hrvatske dizajnerice Matije Vuice i plasirala se među TOP 20, što je veliki uspjeh naše predstavnice.

Nova Miss Universe Zozibini Tunzi ima 26 godina, dolazi iz grada Tsolo, aktivistica je i angažirana na projektu protiv svih oblika nasilja. Društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu prirodne i ono što jesu.

Nakon preliminarnog natjecanja, koje uključuje intervju s članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama, održanom dva dana prije finala, odabrano je po pet predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet s američkog kontinenta i još pet najuspješnijih, neovisno o kontinentu s kojeg dolaze, nazvanih ‘‘wild cards‘‘. Među dvadeset najljepših plasirale su se: Indonezija, Južna Afrika, Vijetnam, Nigerija, Tajland, Albanija, Francuska, Island, Hrvatska, Portugal, Portoriko, Peru, Dominikanska Republika, Meksiko, USA, Filipini, Venecuela, Indija, Brazil i Kolumbija.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile: USA, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika, Peru, Island, Francuska, Indonezija, Tajland i Meksiko. One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Meksiko, Tajland,Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja među missicom je okrunjena lijepa Zozibini Tunzi, a njezinom prvom pratiljom proglašena je Portorikanka Madison Anderson, a drugom pratiljom Meksikanka Sofia Aragon.

Program je vodio Steve Harvey te nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo te poznata infuencerica i modna ikona Vanessa Lachey. U ocjenjivačkom sudu finala bile su redom uspješne žene Gaby Espino, Bozoma Saint John, Cara Mund, Sazan Hendrix, bivša Miss Usa Crystle Stewart i bivše Miss Universe Paulina Vega i Riyo Mori Miss Universe, a nastupila je Ally Brooke.

Hrvatska je tako još jednom dokazala da na izborima ljepote uvijek ima djevojaka koje su visoko plasirane, kao i na ovom izboru u Atlanti, gdje je konkurencija bila iznimno jaka i žiriju je bilo teško donijeti odluku o najljepšoj. M.Kokaj
Mia Rkman, 21-godišnja studentica sanitarnog inženjerstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike