Kultura
PREDSTAVLJEN ROMAN "NEUSTRAŠIVI SKRIVENI SVIJET"

Fantastični i bajkoviti Hamanov svijet
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Odjevena u srednjovjekovnu haljinu Ana Mlinarević vodila je u prepunoj Knjižari Nova održanu promociju fantastičnoga romana Neustrašivi skriveni svijet: Odlučujuća vremena osječkog autora Daniela Hamana. Promocija je započela uvodnim riječima vlasnika knjižare Ivice Vuletića, koji je potom riječ prepustio voditeljici.


Prva je o romanu govorila Vedrana Živković Zebec, docentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, koja je uvela publiku u svijet fantastike i pojasnila im osobine i detalje toga žanra. Doc. Živković Zebec dala je i svoj profesionalni osvrt na knjigu pohvalivši autorov stil pisanja, kao i izričaj, kojim je uspješno prenio priču na čitatelja.


Druga je promotorica bila profesorica hrvatskog jezika i književnosti te urednica i lektorica knjige, Dubravka Andrić. Ona je pak pričala o svojim iskustvima u polju fantastike i pojasnila svoju ulogu u oblikovanju ovog romana. Pojasnila je određene detalje i simboliku, i pojedinih likova u knjizi i određenih događaja.
Završnu riječ imao je autor knjige Daniel Haman. Govorio je o početcima romana, koji sežu gotovo dva desetljeća unatrag, a pojasnio je i proces oblikovanja knjige i razloge zašto je objavljen tek sada. Osvrnuo se i na pojedine detalje iz knjige, pogotovo dio radnje koja se događa u stvarnosti, s obzirom na to da je dosta pozornosti posvetio održavanju povijesnog konteksta, kao i na radnju koja se događa u fantastičnom i bajkovitom svijetu. N.Vek.
IZLOŽBA ILUSTRACIJA IVANA KANIŽE
Na kraju promocije autor Daniel Haman zahvalio je svim suradnicima koji su mu pomogli u realizaciji knjige, svim pokroviteljima, kao i svim kolegama i prijateljima, čija je pomoć prilikom dorade knjige i pripreme za tisak bila od velike pomoći.

Uz promociju, postavljena je tu večer u Knjižari Nova i izložba ilustracija iz knjige Osječanina Ivana Kaniže, koji je nazočio promociji i provodio zainteresirane izložbom. Promociju je moderirala Ana Mlinarević, koja je i čitala i odabrane ulomke iz romana.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike