Sport
MEĐUNARODNI BOŽIĆNI VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR

Trogirani slavili nakon sedmeraca, domaće najbolje kod rukometašica
Objavljeno 9. prosinca, 2019.

Osijek je i ovoga prosinca bio okupljanje rukometnih veteranki i veterana. Sedamnaesti put u dvorani Zrinjevac održan je Međunarodni božićni rukometni turnir za veteranke i veterane. Ovogodišnji je okupio oko 350 igračica i igrača iz 26 ekipa, od kojih 16 u muškoj i 10 u ženskoj konkurenciji iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Okupljanje u Osijeku započelo je još u četvrtak u popodnevnim satima, kada su krenule pristizati ekipe. Sve one, osim na parketu, tijekom turnira pokazale su "zavidnu aktivnost" i izvan terena. Naime, u predvorju ispod sjeverne tribine dvorane Zrinjevac tamburaši su zagrijavali sve sudionike, koji su u petak prodefilirali na svečanom otvorenju.

Trogir pa dolina Neretve
U muškoj konkurenciji 16 je momčadi bilo podijeljeno u četiri skupine, nakon čega se igralo razigravanje. Na kraju su u polufinalu u borbi za medalju završile momčadi RK-a Opuzen, Zlatne godine iz Metkovića, MVRK Kairos iz Hvara te VRK Crvenka Jaffa iz Srbije. Tako se u polufinalu odigrao susret velikih susjedskih rivala između Opuzenaca i Metkovčana. Za momčad Metkovića igrao je i nekadašnji zlatni olimpijac Nikša Kaleb, a Opuzence je predvodio također reprezentativni pivot i nekadašnji internacionalac Mario Bjeliš. Ovaj su put pobjedu odnijeli Opuzenci. Slavili su s 8:5 i dobili priliku do sljedećeg susreta zadirkivati svoje susjede. U drugom polufinalu Kairos Trogir svladao je Crvenku Jaffa s 9:6. U susretu za treće mjesto metkovačke Zlatne godine svladale su Crvenku Jaffu, također s 9:5, da bi u finalu na kraju slavio Kairos Trogir, koji su svladali VRK Opuzen nakon sedmeraca. Osnovni dio susreta završio je 3:3, da bi u raspucavanju sedmeraca Trogirani slavili s 5:4.

Naslov ostao kod kuće
U ženskoj konkurenciji deset ekipa bilo je podijeljeno u tri skupine, dvije su imale tri, a jedna četiri ekipe. Pobjednice svake skupine poslije su razigravale za plasman od prvog do trećeg mjesta. Tako su u borbu za raspodjelu medalje ušle ekipe Old akcije iz Slovenije, N.S. veteranke iz Novog Sada te domaće rukometašice ŽVRK-a Osijek. Na kraju je naslov ostao u Osijeku. Domaće su naime svladale Old akciju sa 6:5, a novosadske veteranke s 5:3. Drugo mjesto pripalo je Novosađankama, koje su svladale slovenske "stare puce" sa 7:6. Na svečanoj večeri, nakon završetka turnira, osim dodjele najboljim momčadima i ekipama, proglašeni su i najbolji pojedinci. U ženskoj konkurenciji za najbolju vratarku proglašena je Slavica Kaić iz zajedničke ekipe Arene Pula i Rijeke. Najbolji strijelac bila je Ljiljana Milinović iz ekipe Frajle Internacional, a najboljom igračicom proglašena je Aleksandra Bečka iz ŽVRK-a Osijek. Kod muškaraca najbolji vratar bio je Baldo Dragaš iz pobjedničke momčadi Kairosa, njegov suigrač, Marko Šimović, bio je najbolji strijelac, a za najboljeg igrača 17. osječkog veteranskog turnira proglašen je Mario Bjeliš iz Opuzena. K. Lacković
26

ekipa sudjelovalo je na 17. Božićnom veteranskom turniru
Najčitanije iz rubrike