Regija
SURADNJA DVIJU SRODNIH UDRUGA

Slatinski Vretenci posjetili slavonskobrodske Regoče
Objavljeno 8. prosinca, 2019.
SLATINA - U vrijeme obnavljanja djelovanja Udruge osoba s intelektualnim teškoćama u Slatini pod imenom Vretenac, a bilo je to u rujnu 2017. godine, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda Mirjana Jakovčev, ujedno i predsjednica Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama, posjetila je Slatinu te na sastanku održanom s predstavnicima Grada i predsjednicom udruge Patricijom Karaman podržala revitalizaciju slatinske udruge.

Od tada traje suradnja dviju udruga i prijateljstvo među njihovim članovima, koje je potvrđeno i subotnjim posjetom slatinskih Vretenaca, njihovih obitelji i volontera Slavonskom Brodu, gdje su ih ugostile predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Žaklina Ćirić i Marija Vidaković.

Udruga Regoč djeluje već 35 godina i postala je pravi primjer dobre prakse aktivnog uključivanja ove ranjive skupine ljudi u život lokalne zajednice te aktivnu participaciju na otvorenom tržištu rada. Okuplja približno stotinu osoba s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji s područja Slavonskog Broda i okolnih općina te ima 20 zaposlenih osobnih asistenata, četiri osobe zaposlene na administrativnim i koordinatorskim poslovima i 15 volontera. Udruga provodi različite radionice, od radionica tkanja do informatičkih radionica i radionica fotografije, na kojima svakodnevno aktivno sudjeluje oko 50 osoba s intelektualnim teškoćama.

Prema riječima predsjednice slatinske udruge Vretenac Patricije Karaman, posjet udruzi Regoč u Slavonskom Brodu jedna je od aktivnosti projekta "Upozna i fotkaj", koji financijski podržava Virovitičko-podravska županija. – Posjetom su se kroz razgovor i druženje te neizostavno razgledanje prostorija udruge Vretenac upoznali i s aktivnostima i projektima koje udruga Regoč provodi, a Žaklina Čirić naglasila je i važnost uključenosti roditelja članova u rad udruge, kao i važnost i nesebičnost volonterskog angažmana.

Oduševljeni Regočima, Vretenci žele zahvaliti predsjednici udruge Regoč Mirjani Jakovčev, kao i njezinim voditeljicama, na prijateljstvu i podršci tijekom već pune tri godine aktivnog rada i djelovanja slatinske udruge te se vesele sljedećem druženju, rekla je Patricija Karaman. P.Žarković
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike