Osijek
NOVO USTROJSTVO ŽUPANIJE

Pojedini poslovi državne uprave upravnim odjelima
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Kako s prvim danom 2020. Osječko-baranjska županija preuzima obveze i djelatnike ureda državne uprave, na idućoj će se sjednici Skupštine naći prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Osječko-baranjske županije. Uz sadašnjih 13 upravnih tijela formirat će se još dva. Od tog broja devet će odjela uz poslove samoupravnog djelokruga Županije od sada obavljati i posebnim zakonom određene pojedine poslove državne uprave.

Među tih devet su i dva novoformirana - Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove te Upravni odjel za opću upravu.

Tri upravna tijela nastavljaju raditi pod izmijenjenim nazivom i izmijenjenim, odnosno dopunjenim djelokrugom, a to su već spomenuti Upravni odjel za imovinsko-pravne i opće poslove sada kao Upravni odjel za zajedničke poslove; te Upravni odjel za kontinentalni turizam kao Upravni odjel za turizam, kulturu i sport. Naposljetku, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu nastavlja kao Upravni odjel za obrazovanje. Pet upravnih tijela nastavlja raditi pod istim nazivom, ali s dopunjenim djelokrugom rada. Predvodi ih Tajništvo Županije, a tu su i odjeli u čijim su domenama poljoprivreda, gospodarstvo, prostorno uređenje i zdravstvo. Naposljetku pet je upravnih tijela kod kojih se ništa ne mijenja nastavljaju raditi pod istim nazivom i opisom poslova. To su Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije; Upravni odjel za javne financije; Upravni odjel za ruralni razvoj; Služba za javnu nabavu i Služba unutarnje revizije.

Može se očekivati da će Osječko-baranjska županija s početkom siječnja preuzeti 130-ak djelatnika iz državne uprave (od ukupno 208, jer 60-ak ih je podnijelo zahtjev za odlazak u mirovinu uz stimulativne otpremnine), godišnji iznos za njihove plaće, a koji je predviđen Državnim proračunom za 2020. i projekcijama za iduće dvije godine, iznosi 24 milijuna kuna. D. Kuštro
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike