Osijek
DEVETI NOĆNI FRIZ

Čarobna večer glamura
i mode uz naše obrtnike
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Osim frizera u manifestaciji su sudjelovali i krojači, kozmetičari, visažisti, pa i zlatari

Čarobnu večer glamura i mode priredili su protekle subote brojni osječki obrtnici koji su, na sada već tradicionalnom Noćnom frizu, pokazali svu raskoš svog znanja i umijeća.

Riječ je o revijskom događaju koji se u Osijeku održava već deveti put, a zanimljiv razvoj ide od same zamisli da frizeri noću otvore svoja vrata sugrađanima na način koji odrede sami vlasnici salona. U godinama koje su slijedile rasla je i manifestacija, a svemu su se priključili i drugi obrtnici poput kozmetičara, krojača, pa i zlatara, zbog čega su se mijenjale i lokacije izvođenja.

Subotnja se pak odvila u prepunoj dvorani Sporthouse, a koliko je bila zahtjevna sama organizacija istaknuo je i predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović. "Na pripremi cijele manifestacije radi se danima, a sve s ciljem da posjetiteljima pružimo cjelovit vizualni doživljaj“, istaknuo je Grabrović. Ove je godine sudjelovalo 12 skupina frizera, objašnjava Tibor Vidaković, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara, dodajući da imaju i jednog debitanta.

"Ponosni smo što nam se priključila i Obrtnička škola u Osijeku, čiji su učenici trećeg i četvrtog razreda radili na modelima, odnosno učenicima prvog i drugog razreda.

Također, željeli smo svim natjecateljima u okviru avangarde pružiti mogućnost predstavljanja prema vlastitom viđenju cijelog događaja, ali i mode općenito", zaključio je Vidaković.

Jedna od sudionica je i Eva Zjakić, vlasnica osječkog salona Ekika, koja do sada nije propustila ni jedan Noćni friz. "Ovaj sam put dovela četiri modela, tri djevojke i jednog muškarca, a u suradnji s kozmetičarima i krojačima, s kojima sam i zaokružila cijelu priču, željela sam predstaviti svoj rad i znanje“, istaknula je Zjakić.

Ema Nenadić
KLIJENTI POSTALI MODELI NA “FRIZU”
Pravu je malu majstoriju na pozornici izvela Irena Ivičić, vlasnica salona Studio Rica, koja je pred publikom pokazala koliko brzo i jednostavno može postaviti ekstenzije. “Nakon što su se na pisti predstavili moji modeli, odlučila sam na jednom od njih pokazati stavljanje ekstenzija, s obzirom na to da sam i edukator u tom području. Inače, željela sam pokazati svoje viđenje elegancije muškarca i žene, u suradnji s krojačkim salonom Bolero i frizerskim salonom za muškarce Classic, a svi su modeli inače moji klijenti koji su se vrlo rado odazvali pozivu za sudjelovanje“, istaknula je Ivičić.
Najčitanije iz rubrike