Sport
DINAMO PRATI OSIJEKOVE MLADE REPREZENTATIVCE

Alen Petrović: Mihael Žaper i Boško Šutalo nisu na prodaju
Objavljeno 7. prosinca, 2019.

Iako jesenski dio prvoligaške nogometne sezone još nije završio, već su se počele pojavljivati prve priče oko zimskog prijelaznog roka. Naravno, one su lansirane iz Maksimira, a u njima se spominju i dva Osijekova mlada igrača Mihael Žaper i Boško Šutalo.

Svake zime iz zagrebačkog kluba puste slične "probne balone" koji uzburkaju strasti među navijačima Osijeka. No, zato u Gradskom vrtu nisu niti trznuli na zanimanje hrvatskog nogometnog prvaka za njihove igrače.

- Zanimao sam se svojevremeno za Pamelu Andreson, pa nisam otišao dalje od toga - šaljivo je prokomentirao priču iz Maksimira Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek, a onda u ozbiljnom tonu dodao:

- Možda je NK Osijek nekada bio samoposluga, ali to sigurno više nije, i neće biti. Ove zime izlazni nam transferi igrača uopće nisu prioritet, jer želimo pokušati ostvariti visoko postavljene rezultatske ciljeve, a to nećemo moći ako nam budu odlazili igrači koji su nositelji naše igre, ili ih u perspektivi vidimo takvima. Šutalo i Žaper pripadaju u tu kategoriju, pa ih nemamo namjeru prodavati. Osim toga, Šutalova cijena već sada premašuje pet milijuna eura, a za Žapera smo ljetos odbili milijunsku ponudu koju nam je poslao baš Dinamo. I nije zagrebački klub jedini koji prati njihov igrački razvoj, a ako mene pitate nije dobro za njih dvojicu što se vrte takve priče dok sezona još traje.

I inače u osječkom klubu nemaju namjeru svoje najbolje igrače trasnferirati u HNL-u, a posebno ne u klubove s kojima bi se u proljeće mogli boriti za trofeje. Općenito, minimalna je vjerojatnost kako bi u Gradskom vrtu bilo kojem svom važnom igraču podignuli rampu za odlazak u Dinamo. Naravno, nikad ne reci nikad, ali to bi se moglo dogoditi samo u slučaju ponude koja bi stvarno sve u osječkom prvoligašu "izula iz cipela", a teško je očekivati kako će baš takva stići s domaće scene, pa i iz Maksimira. Uostalom, ako bi došla neka masna ponuda za njihove igrače iz bilo kojeg kluba, naravno da bi je u Gradskom vrtu razmotrili. No ove zime ne treba očekivati previše aktivnosti tijekom zimskog prijelaznog roka. NK Osijek nikada nije bio nešto posebno aktivan na zimskoj nogometnoj tržnici, ali ako se ukaže prilika, poput one oko Laszla Kleinheislera zimus, bit će spreman reagirati.

- Nikad neću decidirano tvrditi kako nećemo nikoga transferirati, jer uvijek može doći financijski toliko dobra ponuda koju ne bi bilo mudro odbiti - kaže Petrović.

Prva meta stranih klubova ove zime mogao bi biti Mirko Marić, koji je ove jeseni samo nastavio gdje je stao prošle sezone, posebice kada su pogoci u pitanju. Kolika je njegova cijena?

- Koliko može koštati najbolji strijelac HNL-a? Nećemo unaprijed licitrati, tržište će reći svoje i u njegovom slučaju. No, ponavljam, izlazni transferi ove zime su nam na samom dnu popisa prioriteta - zaključio je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Dalibor Keler
Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

- Nama je prioritet postizanje zacrtanih rezultatskih ciljeva pa ove zime nemamo namjeru razgovarati o transferima igrača koji su nositelji naše igre. Osim toga, Žaper i Šutalo naša su budućnost koje se sigurno nećemo olako odreći. Šutalo sad već vrijedi više od pet milijuna eura, a za Žapera ljetos smo odbili Dinamovu milijunsku ponudu. Kolika je cijena za Mirka Marića? Koliko vrijedi prvi strijelac HNL-a?
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike