Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA GOSTUJU U 11. KOLU PRVE HRL

Osječanke u Crikvenici pod imperativom traže prvo slavlje izvan Zrinjevca
Objavljeno 7. prosinca, 2019.

Subotnje gostovanje u Crikvenici (18 sati) kod Murvice bit će posljednja prilika rukometašicama Osijeka za pobjedu na strani u jesenskom dijelu prvoligaškog prvenstva. Bez sumnje i najbolja za prvo gostujuće slavlje, jer igračice Jasmina Mrkonje igraju kod ekipe koja je u dosadašnjih deset kola pretrpjela isto toliko poraza. Nisu u tim utakmicama Crikveničanke bile blizu pozitivnog rezultata, samo su dva puta ostale na "minus četiri", dok su sve ostalo bili uvjerljiviji porazi. I to bi morao biti argument u korist osječkih rukometašica koje se iz Crikvenice jednostavno moraju vratiti s oba boda. Svaki drugi ishod ostavio bi ih u zoni ispadanja, a i dodatno uzdrmao samopouzdanje te poljuljao vjeru da ova ekipa vrijedi za gornji dio tablice, kao što je bilo i najavljivano uoči sezone. Svjestan imperativa pobjede je i Mrkonja koji je potvrdio kako je cilj na šestom ovosezonskom gostovanju konačno zabilježiti pobjedu.

- Definitivno je imperativ pobjede na nama, rekao sam to i djevojkama. Moramo osvojiti oba boda kako znamo i umijemo, samo nam pobjeda igra u subotu. S time bismo koliko-toliko nadoknadili ono što smo do sada propustili, a onda nas u ovoj kalendarskoj godini još samo čeka domaći susret s Kokom. No, o Varaždinkama ćemo tek nakon ove utamice. Pripremali smo se cijeli tjedan za Murvicu, nemamo što filozofirati, sve ukazuje na to da smo kvalitetnija ekipa, i to moramo potvrditi i na parketu. Međutim, sport i jest tako lijep i zanimljiv zato što se u njemu često događanju iznenađenja. Mi se sada moramo potruditi da se ne dogodi nama - pričao je u najavi trener ŽRK Osijek, koji je s igračicama nastojao arhivirati propuštenu veliku priliku prošle subote kada su Osječanke bile nadomak iznenađenju protiv Bjelovara.

- Previše smo toga propustili do sada, dijelom i našom pogreškom, a i sreća nam je okrenula leđa. Protiv Bjelovara smo došli u situaciju da smo ih gotovo "razbili" u tom razdoblju, ali nismo dovršili posao do kraja. Raspravili smo među sobom tko je i u čemu zakazao, i nadam se kako nam se takvi trenuci više neće ponavljati.

Prošle sezone Murvica je kao novi prvoligaš zabilježila obje pobjede nad Osječankama, kojima bi treći međusobni dvoboj ove subote konačno trebao donijeti i prvo slavlje.
G. Roguljić
Parovi 11. kola
Lokomotiva - Dalmatinka, Murvica - Osijek, Bjelovar - Koka, 1234 Virovitica - Zrinski (7.12.), Split 2010 - Sinj, Dugo Selo ‘55 - Umag (8.12.), Sesvete Agroproteinka - Podravka Vegeta (20.12.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike