Regija
OTVORENA NOVA TVORNICA SPIDER GRUPE

Pakirat će 400 milijuna vrećica čaja godišnje
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
PITOMAČA - Prigodnom svečanošću otvorena je nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe Pitomača. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zoran Lucić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačič, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača Denis Nemčević. Zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji, kontinuiranom rastu i posvećenosti u proizvodnji čajeva, Spider grupa Pitomača stvorila je preduvjete za još snažniji iskorak na tržište. Otvoren je novi proizvodni pogon, a u najvećoj i najsuvremenijoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita. Nošeni obiteljskim duhom i tradicijom, Naturavita čajeve razvija tim stručnjaka koji se brine o uzgoju i preradi bilja prema principu od polja do stola. Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te gradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna, a ostvareno je i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Zahvaljujući novoj tvornici, kapaciteti proizvodnje bit će 400 milijuna vrećica čajeva godišnje, što je povećanje, u odnosu prema prije, za 100 milijuna vrećica.

- Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium, koju danas puštamo u rad, otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer riječ je o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski je trend da čajevi budu biorazgradivi i ekofrendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu biorazgradivi. Uz vlastiti brend - Naturavita čaj - proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima. To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli - naglasio je prilikom otvorenja predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, Denis Nemčević. Rast poslovanja i dosljedan proces investicija osigurali su konkurentnost proizvoda ove tvrtke, koja svoje poslovanje temelji na autentičnosti i stručnosti. Takav uspjeh posebno je važan zbog toga što je Spider grupa Pitomača obiteljska tvrtka s transparentnim poslovanjem već punih 28 godina.

Tvrtka iznimnu brigu vodi i o kvaliteti svojih proizvoda, koja je osigurana s pomoću implementiranih sustava kvalitete IFS Fooda, verzija 6, HACCP-a, UTZ-a i EU Organica.
V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike