Regija
DAN GRADA VALPOVA

Uručili su priznanja Grada i
otvorili ured Turističke zajednice
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
VALPOVO - U nazočnosti brojnih uzvanika jučer je u Centru kulture Katančić u Valpovu održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu 8. prosinca – blagdana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, koji se u Valpovu slavi kao crkveni god i Dan grada Valpova. Sjednica Gradskog vijeća bila je i ove godine u znaku osvrta na život Valpova i njegovih prigradskih naselja u proteklih godinu dana, ali i prigoda za najavu planova u razdoblju koje dolazi, o čemu je govorio gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama - dr. med. Blaženki Gregorić, dr. med. Zdenki Turalija, Vjekoslavu Bošnjaku, Goranu Brkiću, dr. sc. Dinku Županu, Stanislavu Čamagajevcu i Udruzi liječenih alkoholičara Valpovštine. Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomen-križa u spomen poginulim braniteljima Domovinskog rata na groblju u Valpovu, a nakon završetka sjednice uslijedilo je svečano otvaranje Turističkog ureda Grada Valpova te premijerno prikazivanje promovidea “Valpovo, gdje najbolje počinje”.

Istog je dana, uz dolazak Svetog Nikole na Trg kralja Tomislava, u Knjižnici održana radionica za djecu i čitanje ekološke dječje priče. Organizatori su dan obogatili i izložbom fotografija “Bezvremenost”, Fotokluba Valpovo i Centra vizualnih umjetnosti “Batana” Rovinj, u Gradskoj knjižnici i čitaonici te u večernjim satima koncertom Klape Rišpet. L.A.
Najčitanije iz rubrike