Magazin
GISELE BÜNDCHEN

Lekcije: Moj put ka smislenom životu
Objavljeno 7. prosinca, 2019.

U ovoj sam knjizi ispisala pouke koje su mi pomogle da živim svjesnijim i radosnijim životom, koje su me nadahnule da svladam izazove s kojima sam se suočavala tijekom godina i omogućile mi dublje razumijevanje same sebe i svijeta koji me okružuje. Nadam se da će pomoći i vama - kaže Gisele Bündchen, jedna od najslavnijih svjetskih manekenki, u povodu svoje autobiografije “Lekcije: Moj put ka smislenom životu”.

KRATKI SADRŽAJ: Putovanje Gisele Bündchen započinje na jugu Brazila, gdje je odrastala s pet sestara, igrala odbojku i spašavala mačke i pse lutalice. Istini za volju, željela je postati profesionalna odbojkašica ili veterinarka. Međutim, u dobi od četrnaest godina sudbina je neočekivano uplela prste u obliku agenta za modele koji ju je uočio u Sao Paulu. Četiri godine poslije, kad se pojavila na nezaboravnoj reviji Alexandera McQueena na kišom natopljenoj modnoj pisti u Londonu u proljeće 1998., otpočela je njezina spektakularna karijera i okončano razdoblje heroin chica u modnoj industriji. Otada se Gisele pojavila u gotovo 450 reklamnih kampanja i na više od 1200 naslovnica časopisa. Nastupila je na gotovo 500 modnih revija zastupajući neke od najutjecajnijih svjetskih brendova. Gisele je postala ikona i ostavila dubok trag u modnoj industriji.

No sve dosad tek je šačica ljudi imala priliku upoznati pravu Gisele, ženu čiji je privatni život u potpunoj suprotnosti s njezinom slikom u javnosti. U Lekcijama nam prvi put otkriva tko zapravo jest i što je sve naučila tijekom proteklih 38 godina, a što joj je pomoglo da živi smislenije - putovanje je to koje čitatelja vodi od djetinjstva koje je provela bosonoga u malom brazilskom gradiću sve do međunarodno priznate karijere, majčinstva i braka s nogometašem Tomom Bradyjem. Priča o otvaranju i ranjivosti, “Lekcije” otkrivaju unutarnji život jedne vrlo javne osobe...

Darko Jerković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI SVJETSKI POREDAK (I)

Globalizacija na popravnom,
promjene su neizbježne

2

SVJETSKI DAN TURIZMA: OD RUDOLFA STEINERA DO NOVOG NORMALNOG

Povratak ravnoteže u ruralnom razvoju

3

POVIJESNA ISTINA: TV SERIJAL O ULLYSSESU S. GRANTU

General koji je spasio Ameriku