Sport
LIVERPOOL UVJERLJIV U MERSEYSIDE DERBIJU

Mourinhov neuspješan povratak na Old Trafford
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
"Petarda" Liverpoola u Merseyside derbiju i povratak Jose Mourinha na Old Trafford obilježili su 15. kolo engleske Premier lige. U 234. gradskom derbiju europski nogometni prvak je nastavio dominaciju nad Evertonom, svladavši ga na Anfieldu 5:2. Everton je posljednji put slavio na stadionu najvećeg suparnika prije 20 godina, posljednju pobjedu uopće zabilježio je prije devet, a u prvom ovosezonskom Merseyside derbiju nije imao nikakve izglede. Origi (6, 31), Shaqiri (17), Mane (45) i Wijnaldum (90) trpali su mrežu gostiju, za koje su strijelci bili Keane (21) i Richarlison (45+3). Dejan Lovren odigrao je cijeli susret te dugom loptom asistirao Origiju za njegov drugi pogodak. Ovo je bila jubilarna, 100. premierligaška pobjeda Jürgena Kloppa, do koje je stigao u 159. susretu, što je novi klupski rekord, prijašnji je držao Kenny Dalglish (167), a Liverpool je povećao svoje vodstvo u pobjedama na 94-66.

Povratak Josea Mourinha na Old Trafford, koji je napustio u prosincu prošle godine, nije bio uspješan jer je njegov Tottenham izgubio 2:1 od bivšeg kluba Manchester Uniteda. Za prvi poraz Portugalca na klupi "pijetlova" zaslužan je Rashord (6, 49-11 m), a Alli (39) samo je nakratko vratio Tottenham u igru. M. United pobjedom se probio na šesto mjesto s 21 bodom, Tottenham je osmi s 20, a ovom pobjedom menadžer "crvenih vragova" Ole Gunnar Solskjaer dobio je malo mira među sve glasnijim pričama o smjeni. No ne zadugo, jer ga za vikend već čeka novi veliki ispit, gostovanje na Etihadu kod gradskog rivala Cityja.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret u 2:1 pobjedi Chelsea nad Aston Villom, u kojemu su domaći navijači transparentima i ovacijama pozdravili bivšeg kapetana Johna Terryja, sada pomoćnika birmingenskog kluba.

Rezultati 15. kola Premier lige: Leicester - Watford 2:0, Manchester United - Tottenham 2:1, Wolverhampton - West Ham 2:0, Chelsea - Aston Villa 2:1, Southampton - Norwich 2:1, Liverpool - Everton 5:2. U utorak su igrali Crystal Palace - Bournemouth 1:0 i Burnley - Manchester City 1:4. Vodi Liverpool s 43 boda, slijede Leicester 35, Manchester City 32, Chelsea 29... G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike