Sport
BOKSAČKA PRIREDBA U NEDJELJU U GRADSKOM VRTU

Domaći reprezentativac Luka Pratljačić glavna je zvijezda sedmog Osijek Boxing opena
Objavljeno 6. prosinca, 2019.

Boksački klub Osijek svake godine u povodu obilježavanja Dana grada početkom prosinca organizira veliku reviju, koja je uvrštena u natjecateljski program Hrvatskog boksačkog saveza.

Ovogodišnji, već sedmi, Osijek Boxing open održat će se u nedjelju (8. prosinca) u nešto izmijenjenom ambijentu u odnosu prema prethodnim izdanjima. Uobičajeno je bilo organizirati priredbu u maloj dvorani Gradski vrt, koju inače koriste stolnotenisači. Imala je ona svoju draž, mnogi su uspoređivali da se u njoj stvarala atmosfera borbi na američkim sajmovima, gdje su se okolo, uz navijanje, odvijala i klađenja. Ovogodišnji Boxing open održat će se također u kompleksu dvorane Gradski vrt, ali u njegovoj najvećoj dvorani. Premda kompletan kapacitet neće biti namijenjen boksačima, ipak se planira i nešto veći broj gledatelja. Naime, osječka publika moći će vidjeti na djelu Luku Pratljačića, osječkog superteškaša, osvajača brončane medalje na Europskom prvenstvu do 22 godine i potencijalnog olimpijca. U ringu će biti i Dominik Gubo u kategoriji -63 kg, hrvatski reprezentativac, također potencijalni olimpijac. Nažalost, zbog ozljede nastup pred domaćom publikom morat će otkazati Zvonimir Rebolj. Zato će i ove godine nastupiti i Brođanin Gabrijel Veočić, trostruki osvajač medalja na europskim prvenstvima za mlađe dobi i jedan od najdarovitijih hrvatskih boksača. BK Osijek predstavit će se u mlađoj dobi i sa svojim perspektivnim članovima, osvajačima medalja na državnim prvenstvima, među kojima su kadetski prvak Hrvatske Luka Tolj, viceprvak Mate Jukić te mlađeseniorski viceprvak Luka Dubravac. Ovogodišnji turnir imat će i međunarodni karakter. Osim domaćih boksača iz Osijeka, Zagreba, ali i Vukovara, Slavonskog Broda, Požege, nastupiti će i boksači iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Sljedeće godine imamo velike ambicije, posebno na Prvenstvu Hrvatske gdje se love mjesta za reprezentaciju Hrvatske. Stoga je ovo prilika domaćim ljubiteljima boksa podržati naše osječke boksače, među kojima će, naravno, za sve ljubitelje "plemenite vještine" ulaz biti besplatan - rekao nam je Matej Matković, glavni trener u Boksačkom klubu Osijek.

Prvi mečevi u mlađim dobnim kategorijama na programu su od 17 sati, a nakon svečanog otvorenja (planiran je i dolazak visoke delegacije Hrvatskog boksačkog saveza nap.a.), negdje oko 18 sati, započet će seniorske borbe. Stoga, u nedjelju u Gradskom vrtu ponovo će biti "ring slobodan"!

Krešimir Lacković
Nažalost, zbog ozljede nastup pred domaćom publikom morao je otkazati Zvonimir Rebolj
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana