Sport
ŠIRI POPIS IGRAČA ZA EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO 2020.

Lino izostavio Štrleka, Jaganjca, Ivića...
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar prijavio je 28 imena Europskoj rukometnoj federaciji, igrače na koje računa za Europsko prvenstvo 2020. godine, koje se od 9. do 26. siječnja igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Lino je iznenadio izborom, jer na popisu nema nekih igrača za koje se vjerovalo da će biti "unutra". Na put u Graz, gdje Hrvatska igra prvi krug Eura, protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik vodit će 16 igrača, a među njima neće biti Manuel Štrlek, Halil Jaganjac, Filip Ivić i Domagoj Pavlović. Iznenenađenje je izostanak Štrleka, koji je već devet godina stalni član hrvatske reprezentacije. Lijevo krilo Vezsprema nije ozlijeđeno, čini se da je između njega i izbornika došlo do kratkog spoja.

- Zašto nema Štrleka? O tome ću kad počnu pripreme - kratko je poručio Červar.

Na širem Lininu popisu četiri su igrača NEXE-a, vratar Moreno Car te Ivan Vida, Fran Mileta i Marin Jelinić, kao i Osječanin Ante Kuduz, lijevi vanjski bukureštanskog Dinama. Među pozvanima su i Marin Šego, Matej Ašanin, Mate Šunjić, Zlatko Horvat, Vlado Matanović, Lovro Mihić, David Mandić, Valentino Ravnić, Željko Musa, Marino Marić, Marin Šipić, Ilija Brozović, Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Josip Šarac, Matej Hrstić, Ante Kuduz, Ante Gadža, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Stepančić, Luka Šebetić, Ivan Martinović i Josip Vekić.

Prva faza priprema za EP počinje 17. prosinca okupljanjem u Zagrebu, gdje će igrači boraviti i trenirati do 23. prosinca. Nakon kratkog predaha novo okupljanje predviđeno je za 26. prosinca i ono traje do 30. prosinca, a taj dio priprema održat će se u Poreču. Završno okupljanje je na samu Novu godinu, kada počinje treća i ujedno posljednja faza priprema za Euro 2020. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike