Regija
“PAX ET BONUM” - 195.000 KUNA DONACIJE ZA NAJMLAĐE

Pomoć za obnovu vrtića Vukovar I i II
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
VUKOVAR

Humanitarna akcija PAX ET BONUM u svrhu prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju, pa je u Vukovaru jučer boravila delegacija Gradišćanskih Hrvata na čelu sa začetnikom ideje, željezanskim biskupom mons. dr. Egidijem Ivanom Živkovićem, a susretu su nazočili izaslanik Vlade RH i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, delegacija Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem i đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, mons. Đuro Hranić. Akcija, u kojoj se prikupilo 195.000 kuna, veliki je projekt Međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata - Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka - Austrija - Mađarska), pod pokroviteljstvom Vlade RH i Grada Zagreba, a održan je humanitarni koncert i prikupljane donacije preko humanitarnog telefonskog broja, na koji se javilo oko 41.000 građana.

- Važno je ulagati u djecu jer ulažemo u našu budućnost. Cilj je bio da djeca, uz tešku prošlost o kojoj Vukovarci najviše znaju, ne dožive podjele i traume rata. Ovo je naš mali doprinos za zdraviju i bolju budućnost Vukovara - rekao je biskup Egidije. Najavio je i drugi dio akcije. Mons. Hranić poručio je pak da je velik onaj tko zna oprostiti i pružiti ruku i vjeruje u pobjedu dobra.

- Djeca trebaju zajedno živjeti u miru. Mi stariji, opterećeni svojim podjelama, ne smijemo biti zapreka njihovoj zajedničkoj budućnosti - kazao je nadbiskup Hranić. Simbolični ček primio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, rekavši da su sredstva za svu djecu Vukovara bez obzira na vjeru i naciju. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike