Regija
POČELO JESENSKO PORIBLJAVANJE MIHOLJAČKIH RIBOLOVNIH VODA

Ubacit će 1800 kilograma šarana, amura i deverike
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
DONJI MIHOLJACU četvrtak je počelo poribljavanje miholjačkih ribolovnih voda koje će trajati nekoliko sljedećih dana.


U ribolovne vode bit će pušteno oko 1800 kilograma ribe. Prema planu gospodarenja, ribolovne vode bit će poribljene šaranom, amurom i deverikom. Poribljavanjem se osiguravaju dovoljne količine ribe koje povećavaju mogućnost ulova i članovima športsko-ribolovnih društava, i svima ostalima koji rado dolaze na miholjačke ribolovne vode uživati u opuštanju i pecanju.


Od tajnika Zajednica športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac i voditelja ribolovnog područja Željka Macanića doznajemo kako je riječ o velikom jesenskom, odnosno završnom poribljavanju voda koje su pod nadležnošću ZŠRU-a, što znači da su poribljene, uvjetno rečeno, zatvorene vode.


Da bi se ribe prilagodile na nove uvjete, zabranjen je ribolov sljedećih deset dana, a bit će ponovno moguć od 16. prosinca. Obavijesti sportskim ribičima za ograničenja i zabranu ribolova pojedinih vrsta ribe bit će postavljene pokraj pojedinih voda, a u slučaju ulova, naznačene primjerke riba iz obavijesti ribiči su dužni vratiti neozlijeđene u vodu. Intenzivni nadzor na vodama provodit će ribočuvarska služba.


- Za vrijeme zabrane dopušten je samo ribolov varalicom - blinkeranje i bit će pojačan nadzor vode ribočuvarske službe - kaže voditelj ribolovnog područja Macanić.


Inače, svake godine odrade dva poribljavanja, jedno u proljeće, a drugo u ovo doba godine. Nakon poribljavanja u veljači, kada je u miholjačke ribolovne vode pušteno 1,2 tone šarana i 550 kilograma amura, u travnju je Športsko-ribolovna udruga Udica Donji Miholjac odradila poribljavanje Stare Drave sa 100 kilograma šaranske mlađi, a u ostale ribolovne vode ubačeno je 1300 kilograma šarana.


Cilj je poribljavanja održati autohtonost vrsta u ribolovnim vodama kojima upravlja ZŠRU Donji Miholjac te stvarati preduvjete za optimalno korištenje svih prehrambenih niša u vodi kako bi se, s jedne strane, postigli optimalni prirasti riba, a s druge strane kako bi se održala visoka kvaliteta i higijena ribolovnih voda.
U Zajednici športskih ribolovnih udruga Donji Miholjac, koja ima više od 700 članova i koja gospodari s oko 520 hektara ribolovnih voda, ističu da je posebna briga svih društava koja djeluju u Zajednici poribljavanje, a koje je najbolje jamstvo da će ribe i ubuduće biti. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OTVORENA NOVA ORDINACIJA U BELOM MANASTIRU

Za fizikalne usluge više
ne moraju ići u Bizovac

2

PRIVREMENI ODLAZAK IZ DRŽAVE

Lani iz najistočnije županije
odlazak prijavilo 2736 ljudi

3

VALPOVŠTNA DOBILA PSIHIJATRIJSKU ORDINACIJU

Kod psihijatrice po terapiju i razgovor pacijenti svih dobi