Regija
NOVCEM HOK-A I ORAHOVAČKOG UDRUŽENJA

Obrtnički je dom potpuno obnovljen
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
ORAHOVICA


U sklopu sastanka Upravnog odbora Podružnice obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, koji je održan u Orahovici, predsjednik udruženja obrtnika Orahovica Damir Vanek predstavio je nazočnim članovima novouređeni prostor orahovačkog Doma obrtnika te elaborat s detaljnim informacijama o svim radovima. Sredstva za dio obnove donirao je HOK, a ostatak je pokrilo Udruženje.


- Ukupna vrijednost investicije iznosi 103.813 kuna, od čega smo od HOK-a za sanaciju krovišta dobili 58.800 kuna, a Udruženje je sa svojih 45.013 kuna pokrilo radove na postavljanju vrata i prozora, elektroinstalacijske, limarske i sve potrebne završne radove. Ovaj je dom bio u iznimno derutnom stanju i ovi su radovi bili prijeko potrebni za normalan nastavak rada Udruženja, ali isto tako i naši prostori, posebno sala, na raspolaganju su i drugim gradskim udrugama. Najvažnija u ovoj priči bila je obnova krovišta koje je bilo u dosta lošem i derutnom stanju i zbog toga je sve u unutrašnjosti prokišnjavalo i radilo golemu štetu. Sada smo to konačno riješili, a paralelno smo sanirali dio velike sale udruženja kako bi se znatno smanjili troškovi grijanja. Hvala HOK-u te našoj Podružnici i predsjedniku Zoranu Horiću, koji su uložili golemi trud kako bismo dobili potrebna sredstva. Ovom pomoći HOK-a- i Podružnice znatno je potpomognuto radu Udruženja obrtnika Orahovica, a ovim su potaknuti i svi članovi da se još aktivnije uključe u rad Komorskog sustava - rekao je Vanek. Predsjednik POK VPŽ-a Zoran Horić pohvalio je orahovačko Udruženje na odlično odrađenom poslu.


- Sredstva HOK-a utrošena su više nego konstruktivno i uz požrtvovni rad i minimalne donacije naših obrtnika te donacije ostalih institucija, među kojima i Grada Orahovice, ovaj je dom dobio svoj pravi sjaj. Svaka pohvala predsjedniku Vaneku i njegovom timu, koji je sve odradio na najbolji mogući način i elaboratom do u detalje prikazao sve ono što je uređeno i odrađeno. Lijepo je danas vidjeti ovaj novi prostor kakav vrijedni obrtnici iz ovoga grada i zaslužuju - zaključio je Horić.


Time je, uz lakši rad obrtnika, i ova povijesno važna zgrada Orahovice dobila zasluženi ljepši izgled i danas je jedan od ponosa svoga grada.
- Ova zgrada ima višestruko povijesno značenje, i zato smo danas posebno ponosni što smo obnovom prostora za nas obrtnike, učinili i nešto lijepo i korisno za društvenu zajednicu i grad Orahovicu te na taj način vratili za svu onu pomoć koja je nama pružena, zaključio je predsjednik Damir Vanek. V. Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike