Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Bez rasprave o kupnji
donica Vodoprivrede
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Skidanje s dnevnog reda točke o prodaji županijskih dionica Vodoprivrede izazvalo polemiku
VINKOVCI

Već pri usvajanju dnevnog reda 23. sjednice Županijske skupštine zapodjenula se polemika oko skidanja s dnevnog reda točke o odabiru najpovoljnije ponude za kupnju dionica Vodoprivrede Vinkovci d.d. u vlasništvu Županije vukovarsko-srijemske od nešto manje od 25 posto suvlasničkog udjela.

Zlatko Cegledi, zastupnik SDP-a, nije bio zadovoljan objašnjenjem pročelnika Upravnog odjela za opće poslove Marka Dikonića da je točka o prodaji dionica skinuta s dnevnog reda zbog nepotpune dokumentacije jednog od ponuđača. Naime, Dikonić je podsjetio da su krajem studenoga otvorene ponude i utvrđeno kako dvije ispunjavaju uvjete natječaja, a to su Vodoprivreda Vinkovci d.d. ESOP d.o.o. i Istraživač d.o.o. Nuštar, i obje su ponudile po 3,6 milijuna kuna za 24,7 posto udjela, koji iznosi nešto više od 2,5 milijuna kuna. Vodoprivreda je 2. prosinca dostavila očitovanje kojim prihvaća pravo prvokupa pri kupnji dionica za potrebe svojih radnika. Obavljeno je rangiranje ponuditelja i na toj je listi Vodoprivreda Vinkovci d.o.o. na prvom mjestu i u prilici kupiti gotovo 25 posto dionica. No Klub vijećnika HDZ-a, pojasnio je Dikonić, odlučio je povući tu točku s dnevnog reda.

- Meni tu nešto "smrdi" jer odluka o prihvaćanju prodaje dionica u vlasništvu Županije već je pripremljena i mi smo na Skupštini samo trebali dići ruku i amenovati tu prodaju. Zašto je skinuta s dnevnog reda, nije mi jasno, ali tu je nešto sumnjivo, a Dikonić nekome drži ljestve i netko bi morao odgovarati - rekao je Cegledi.

Pročelnica za proračun i javne financije Sandra Adžaga izvijestila je da se proračun za 2020. sastoji od prihoda od 1,3 milijarde kuna i rashoda od 1,2 milijarde kuna.

Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, dr. Vesna Bosanac, obrazložila je zahtjev za suglasnost za sklapanje ugovora o javnoj nabavi u sklopu projekta prekogranične suradnje ranog otkrivanja i liječenja kardiovaskularnih bolesti, u kojemu sudjeluju vukovarska bolnica i Klinika iz Novog Sada.

- Projekt se odnosi na investicijsko ulaganje i opremanje Odjela za internu medicinu nabavom kardiološke opreme u vrijednosti nešto većoj od 3 milijuna kuna, izradu studije o kardiovaskularnim bolestima i utjecajima na njihov nastanak u našoj bolnici. Naime, 50 posto naših pacijenata boluje i umire od kardiovaskularnih bolesti - rekla je dr. Bosanac dodajući kako je projekt financiran novcem EU-a u iznosu od 85 posto, a preostalih 15 posto je iz ostalih izvora.

Miroslav Flego
na natječaju
ZA ŽUPANIJSKE SU DIONICE U VODOPRIVREDI DVIJE PONUDE
Ulagat će se u škole, vodovod, mlade
- Planirana je energetska obnova škola u iznosu od 35 milijuna kuna, obnova zgrade vinkovačke Gimnazije od 3,6 milijuna, rekonstrukcija OŠ Babina Greda za oko 3 milijuna i Nikole Andrića u Vukovaru od 1,5 milijuna kuna. Financirat će se gradnja hale u Strukovnoj školi Vinkovci od 1,5 milijuna kuna, a planiran je iznos i za izradu projektne dokumentacije i sufinanciranje projekata iz EU fondova od 3,9 milijuna kuna i milijun kuna za regionalni vodovod Istočne Slavonije. Za prijevoz učenika srednjih škola planirano je 21,9 milijuna kuna, a nastavlja se s pomoći mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje, za što je planirano 1,5 milijuna, za prehranu učenika oko 2,5 milijuna i za prijevoz studenata 300.000 kuna - izvijestila je Sandra Adžaga.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike