Novosti
IZBOR PACIJENATA

Među najboljima je i 38 stomatologa i liječnika iz Slavonije
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Najbolji alergolog u Hrvatskoj je dr. Ćurić iz KBC-a Osijek, a najbolji psihijatar dr. Drobnjak iz Vukovara

Ovogodišnji rezultati izbora najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj, prema glasovima pacijenata, objavljeni su u četvrtak na stranici www.najdoktor.com.


- Ovo je šesta godina objave popisa najboljih doktorica i doktora prema izboru pacijenata u Republici Hrvatskoj. Kriteriji prema kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore ukupan su broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara (neargumentirani komentari nisu se uzimali u obzir). Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir zbog toga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata. Portal najdoktor.com čestita svim doktoricama i doktorima koji su izabrani kao najbolji, ali i svim korisnicama i korisnicima portala najdoktor.com, čiji je trud rezultirao ovim popisom, stoji u priopćenju portala Najdoktor u povodu proglašenja ovih rezultata.


Prema ovim rezultatima, između stotine liječnika i stomatologa iz cijele Hrvatske za titulu najboljih odabrano je i 28 liječnika i 10 stomatologa iz istočne Hrvatske. Tako je najboljim alergologom u cijeloj Hrvatskoj proglašen dr. Mato Ćurić iz Kliničkog bolničkog centra Osijek. Za dr. Ćurića pacijenti, među ostalim, kažu da je "najbolji dječji alergolog u cijeloj Slavoniji, jako ljubazan, pristupačan, strpljiv i pažljiv prema djeci."


Titulu najboljeg ginekologa ponijeli su, među ostalima, i osječki specijalisti Zlatko Topolovec, Zoran Popović, Siniša Matković, Sabina Galić, Mirjana Rubin, Dimitrije Milojković, Andrijana Muller-Vranješ i Mićo Rosso, ali i Filomena Tolić-Kovačić, Vesna Ćosić, Leonardo Tomić i Krešimir Barišić iz Slavonskog Broda te Abdulkader Gharib iz Vukovara. Jedan od hrvatskih najboljih oralnih kirurga je i Marijan Baranović iz Slavonskog Broda, a titulu najboljih kirurga, prema ocjeni pacijenata, odnijeli su Samir Haj-Barakat iz Našica i Darko Kraljik iz Slavonskog Broda. U Slavoniji su kao najbolje ordinacije obiteljske medicine proglašene one Zrinjke Dananić, Vesne Samardžić-Ilić, Valentine Hečimović i Albine Dumić iz Osijeka, te Emine Mehičić iz Slavonskog Broda i Ozrena Koščića te Marije Sotinac iz Vinkovaca. Najbolji psihijatar u Slavoniji je, prema mišljenju pacijenata, Nikola Drobnjak iz Vukovara, koji radi u vukovarskoj bolnici, a za kojeg pacijenti, među ostalim, kažu da je "ljubazan,stručan i pristupačan doktor koji brzo ulazi u srž problema i rješava ga u dogovoru s pacijentom. Svakako tko god ima psihičkih problema, treba mu se s povjerenjem obratiti." Najboljim pedijatrima na istoku Hrvatske proglašeni su su Danijel Kardoš iz Belišća te Jadranka Petrović-Schneider, Jadranka Arambašić i Bojana Petrov-Križanović iz Osijeka.
Kada je riječ o doktorima dentalne medicine, odnosno stomatolozima, onda su u Slavoniji, prema mišljenju pacijenata, najbolji Ivana Borčić-Sesar iz Đakova, Vladimir Haring, Mirela Veselinović, Josip Prpić, Josip Čes, Dijana Tomičić i Anastazija Aščić-Tokić iz Osijeka, kao i Nikica Marinić iz Slavonskog Broda, Vladimir Hađinac iz Vinkovaca i Ninoslav Jolić iz Vukovara.


Nefreteta Z. Eberhard
NAJDOKTOR: STVARANJE ŠTO REALNIJE SLIKE
"Globalna informatizacija daje nam, među ostalim, mogućnosti da se organiziramo, informiramo i utječemo na društvene promjene kao nikada prije. Jedan takav primjer upravo je portal najdoktor.com, pokrenut uz jako malo novca i mnogo truda, a razvija se u relevantan čimbenik donošenja odluka pacijenata s jedne strane te doktora s druge strane. Najavljujemo da nastavljamo s prvotnim ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvaramo što je moguće realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima u Hrvatskoj. Komentar po komentar, i tako već osam i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava, a koja je etablirala portal najdoktor.com kao centralno mjesto informiranja o iskustvima drugih s pojedinim doktoricama i doktorima", ističe portal Najdoktor.