Tehno
NAJVIŠE PRIDONIJELI DIGITALNOM NAPRETKU HRVATSKE

Rimac Automobili su Digital Shaper godine
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Da su upravo Mate Rimac i njegov tim kompanija koja je u prošloj godini svojim radom najviše pridonijela digitalnom napretku Hrvatske odlučio je žiri sastavljen od direktora uspješnih hrvatskih kompanija i istaknutih ekonomskih i digitalnih stručnjaka.
Među njima su: Željko Kukurin (CEO, Valamar), Davor Tomašković (CEO, Croatia Osiguranje), Mladen Fruk (Partner, McKinsey), Maruška Vizek (Executive Director, Institut of Economy), Nikola Vrdoljak (Partner, 404), Kostas Nebis (CEO, Hrvatski Telekom), Sonja Popović (Country Manager, SAP) i Marc Puškarić (CEO, RTL Hrvatska).
Rimac Automobili jedna su od najbrže rastućih tvrtki u regiji, a digitalna transformacija, kažu u Rimcu, ključ je kontinuiranog i zdravog razvoja svake organizacije. „Ponosni smo na osvajanje nagrade Digital Shapers. Digitalnu transformaciju u Rimcu shvaćamo ozbiljno i s visokim prioritetom. Rimac je izuzetno vertikalno integrirana tvrtka, a opseg i vrsta poslovanja obuhvaćaju razna područja: od dizajna, istraživanja i razvoja komponenti do serijske proizvodnje i administracije. Svako od područja donosi svoje izazove. Digitalizacija nam omogućava fleksibilnost u svakodnevnom poslovanju te brzu adaptaciju na novosti koje dolaze s inovacijama“, rekao je osnivač kompanije Mate Rimac.
Proizvođač električnih automobila i tehnoloških rješenja ove godine je, među ostalim, osigurao povećanje ulaganja iz Porschea pa danas, uz partnerstvo s cijelim spektrom proizvođača automobila visokih performansi, tim Rimac Automobila koji čini čak 600 ljudi, radi na stvaranju najbržih električnih cestovnih automobila na svijetu. U Rimac Automobile ulagale su i druge velike automobilske kompanije, među kojima Hyundai i Kia, te je kompanija, čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna eura, do sada privukla 150 milijuna eura investicija. O Mati Rimcu pisali su zato brojni svjetski i domaći mediji. Hrvatski inovator prerastao je u poduzetnika i jednog od važnijih igrača u industriji električnih automobila na svjetskoj razini.
Prvi Digital Shaper bio je Infobip - softverski div iz Vodnjana, drugim Digital Shaperom, godinu poslije, proglašen je Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, a ove godine žiri je to priznanje odlučio dati jednom od najuspješnijih hrvatskih startup projekata.
„Ideja Digital Shaper nagrade jest isticati dobre hrvatske primjere poput Rimac Automobila, koji su pokazali da dobar projekt nađe put do ozbiljnih svjetskih investitora. Upravo je ta kompanija jedna od onih koja na svom primjeru pokazuje kako je digitalna transformacija ključna u današnjem poslovanju, a posebno kad su inovacije u pitanju“, komentirao je predsjednik žirija Marc Puškarić, RTL Hrvatska.
Možda ste propustili...